Oluşturduğunuz Tablolardan Hareketle Aile İçi İletişimin Önemi Konulu Bir Paragraf Yazınız.

 

Oluşturduğunuz Tablolardan Hareketle Aile İçi İletişimin Önemi Konulu Bir Paragraf Yazınız. 


Aile içinde etkili bir iletişim, aile üyelerinin karşılıklı olarak birbirlerini, düşüncelerini ve duygularını anlamaları; yardımlaşma ve paylaşma davranışlarını desteklemeleri, çocukların gelişmesi için uygun bir ortam oluşmasını sağlamalarıyla mümkündür. Ailede iyi iletişimin olması ; bireylerin birbirlerini daha iyi tanımasını, kendilerine ve diğer kişilere saygı duymalarını, empati ve uyum aktarımında çok daha etkili olmalarını sağlar. 


Aile içinde sevgi, mutluluk, neşe, kızgınlık, üzüntü, korku gibi duyguların aktarılması da sağlanmış olur. Böylece aile içi iletişim ve etkileşim daha güçlü olur ve bu tip ailelerin ömrü de uzun olur. Böyle ailelerden çıkan çocuklar da  gelecekteki yaşamlarında mutlu ve başarılı olur. Aile içi iletişim güçlü olduğu zaman orada yetişen çocuklar  daha bağımsız bir kişilik geliştirir. Unutmayalım ki iletişim becerilerinin kazanıldığı ilk yer ailedir. Bunun için aile büyüklerinin çocuklara güzel bir örnek olması gerekir. Aile içinde sevgi, saygı, empati  olmalıdır. Çocuk koşulsuz sevilmeli ve aile içinde sorunlar kaba kuvvet ile değil  konuşularak güzel bir şekilde çözülmeye çalışılmalıdır. Anne ve baba arasında davranış bütünlüğü olmalıdır. 


Böylece iletişim daha kuvvetli hale gelir. Aile içinde iletişim olmadığı zaman çocuklar bağımsız olamaz, toplum içinde kendini güzel bir şekilde ifade edemez. Aile içi iletişimde olması gerekenler kısaca şunlardır: Bireyler birbirini aktif bir şekilde dinlemelidir, Aile içinde zorbalık olmamalıdır, demokratik bir yaklaşım olmalıdır, çocuklar baka çocuklar ile kıyaslanmamalıdır, eşler arasında sadakat ve güven olmalıdır, baskı olmadan aile içi disiplin sağlanmalıdır, eşler tutarlı olmalıdır. Bunlar olduğu zaman daha sağlıklı aile bireyler olur ve bu da toplumun daha gelişmesine katkı sağlar.

 

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...