Teknolojik Gelişmeler Üretimle İlgili Hangi Kolaylıkları Sağlamıştır? Düşüncelerinizi Arkadaşlarınızla Paylaşınız.

 

Teknolojik Gelişmeler Üretimle İlgili Hangi  Kolaylıkları Sağlamıştır? Düşüncelerinizi Arkadaşlarınızla Paylaşınız.

 

Teknolojik gelişmeler  her alanda katkı sağladığı gibi üretim alanında da büyük katkılar sağlamıştır. Bundan dolayı da üretim alanında teknolojik araçlar kullanılmaya başlanmıştır. Bunlar traktörler, traktörler, buldozerler, kamyonlar vb’dir. Teknolojik gelişmeler sayesinde üretim alanında kolaylıklar sağlanmıştır ve insan emeğinin yerini teknolojik aletler almaya başlamış bu da zamandan ve enerjiden tasarruf sağlamıştır.  Üretim teknolojisi birçok açıdan insanlığa fayda sağlamaktadır. Bu alanda kullanılan teknoloji çok daha düşük enerjiyle çok daha fazla üretim yapılmasını sağlıyor.  İnsanlar için risk teşkil eden işlerde iş makineleri sayesinde zor olan işler daha kısa sürede yapılmaya başlanmış ve böylece hem insanlara kolaylık sağlanmış, hem de insanların hayatını riske atan zor işleri makineleri yapmaya başlamıştır.


İlerleyen dönemlerde ise yapay zekalar insanların yapamadığı birçok işi hızlı bir şekilde yaparak dünya ekonomisinin daha da gelişmesini sağlayacak.  Sanayi Devrimi ile birlikte bilim ve teknik alanında da büyük ilerlemeler başlamıştır. Bilimsel ve teknik buluşların birçoğu üretimde kullanılmıştır. 20. yüzyılda ise hem tarım hem de sanayi alanında yeni araçlar ortaya çıktı.

 

Traktör ve biçerdöver gibi araçların yaygın kullanımı ile birlikte tarımsal faaliyetler gelişmiştir. Endüstriyel üretimde kullanılan makineler ise bilgisayarın icat edilmesi ile beraber çok daha donanımlı hale getirilmiştir. 21. yüzyılda, 20 yıl içerisinde üretim teknolojisi alanında  çok sayıda yenilik ortaya çıktı. Buhar gücüyle çalışan makineler yerini sırayla elektronik, otomatik ve dijital cihazlara bıraktı. Günümüzde artık dijital bir üretim teknolojisi kullanıyoruz. Tasarım, kalite kontrol ve veri analizi dijital cihazlar ile yapılmaktadır.  Üretimde en sık kullanılan teknolojilerin başında dijital baskı gelmektedir. Tabela, afiş ve pano imalatında kullanılan dijital baskı teknikleri üretimdeki maliyeti düşürüp ürünlerdeki kaliteyi arttırmıştır.



 

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...