Şiir Okumayı Sever Misiniz? Neden?

 

Şiir Okumayı Sever Misiniz? Neden?


Şiir, dilin günlük kullanımı dışında yeniden yapılandırılmasıdır. Böylece kelimeler ve sözler düz ve sıradan özelliklerini terk ederek şairin elinde yepyeni anlamlar ve derinlikler kazanır. Şiir okumayı seviyorum. Çünkü okuduğum şiirlerde insanı kendini iyi hissettiren duygu yüklü kelimeler  vardır, şiir insanı geçmişine, özlemlerine, çocukluğuna, geçirdiği zor zamanlara, güzel  anılara götürmektedir. Özlem, sevgi, barış, mutluluk, çocuk gibi kavramların olduğu şiirleri çok seviyorum.

 Şiir; , kişinin kendi tarihiyle milletinin, ülkesinin tarihinin kesişiminden meydana gelir. Şiir insanın ne kadar değerli ve biricik olduğunu hissettirdiği için değerlidir. Bunun için şiiri okurken vatan ve millet sevgisi ile ilgili duygularım daha da çoğalıyor. Her konuda şiiri çok severim ama en çok sevdiğim vatan, millet, bayrak, aile, anne ve baba sevgisi, arkadaşlık, özlem, barış gibi kelimeleri içinde barındıran şiirlerdir. Şiir okumayı sevmeyenler de olabilir. Bu bir tercih meseledir.


 Şiir okumak insana estetik bir haz sağlar ve kişiyi daha nazik ve daha derin bir insan yapar. Bunun için şiir okumalı ve şiirin güzelliklerinden faydalanmalıyız. Şiirde verilmek istenen mesajları da almalı ve hayatımızda daha iyi bir insan, daha hoşgörülü, yardımsever ve merhametli bir insan olmaya çalışmalıyız.

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...