Atatürk'ün "Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim." sözüyle ilgili düşüncelerinizi söyleyiniz. Sizce Atatürk, sporcunun ahlaklı olmasına niçin önem vermiştir?

 

Atatürk'ün Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim." sözüyle ilgili düşüncelerinizi söyleyiniz Sizce Atatürk sporcunun ahlaklı olmasına niçin önem vermiştir?


Mustafa Kemal Atatürk ülkemize birçok yenilikler getirirken sanata, spora da önem vermeyi ihmal etmemiş ve sporu ve sporcuyu çok değerli görmüştür. Bunun için de “Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim." demiştir. Bir sporcu ilk olarak zeki olmalıdır. Ülkesindeki olaylara karşı vurdumduymaz olmamalıdır. Çalışkan ve üretken olmalıdır. Aynı zamanda çevik olmalıdır, aktif olmalıdır. Yani çabuk davranmalıdır. 


En önemlisi ise ahlaktır.  Sporcu ahlaklı olmalıdır. Çünkü sporcuda ahlak yoksa onun sporunun ne kendine ne de içinde yaşadığı topluma faydası olur. Ahlaklı olmayan bir sporcu en büyük zararı kendisine ve aile yakınlarına verir. Bunun için sporcu dürüst, güvenilir ve çevresine örnek bir insan olmalıdır. Çünkü sporculara özenen çocuklar, gençler vardır ve sporcu da onlara ahlaklı davranışları ile örnek olmayı bilmelidir. 


Ahlaklı bir sporcu olunursa onu örnek alan gençler de ahlaklı olur ve böylece gelişmemiz ve ilerlememiz , medeni bir toplum olmamız daha kolay olur. Böylece de dünya ülkelerine örnek bir millet olmuş oluruz.

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...