Arkadaşlarını Yalnızken İkaz Et, Başkalarının Yanında Öv Sözü İle İlgili Konuşma

 

Arkadaşlarını Yalnızken İkaz Et, Başkalarının Yanında Öv Sözü İle İlgili Konuşma


İyi bir arkadaşlık güçlü bağların kurulması ile oluşur. Güven, sadakat, yardımlaşma ve dayanışma, samimiyet, merhamet, empati kurma ile iyi arkadaşlıklar kurulur. İyi arkadaş dediğimiz insan bizi başkalarının yanında uyarmamalıdır. Yanlışlarımızı başkalarının yanında düzeltmeye çalışarak gösteriş yapmamalıdır. Çünkü başkalarının yanında rencide oluruz ve kendimizi kötü ve yalnız hissederiz. Bunun için de  St. Agustine Arkadaşlarını yalnızken ikaz et, başkalarının yanında öv . demiştir.

 

Sevgili Öğretmenim, değerli arkadaşlar

Yukarıdaki özdeyiş anne ve babalar için de geçerlidir aslında. Anne ve babalar çocuklarına başkalarının yanında eğitim vermeye kalkışır ve çocukları akranlarının yanında, komşularının yanında rencide edebilirler. Oysa iyi bir eğitim aile içinde verilir. Başkalarının yanında şov yapılmaz. Bu durum diğer insan ilişkileri için de geçerlidir. Arkadaşlarımız bizim en yakınımız, neşe kaynağımızdır. Onlarla güzel anılarımız vardır kimi zaman da kafalarımızın uyuşmadığı konular vb. Arkadaşlarımız iyi bir insanda bizi yanlışlarımız konusunda uyarmalı ve bizi doğru yola davet etmelidir. 


Seçimlerimiz bizim yaşamımıza zarar verecekse bunu gerçek arkadaş uyarır ama başkalarının yanında değil. Baş başayken yapar bunu. Başkalarının yanında ikaz etmek kişiyi küçük düşürür ve kişinin kendisini kötü hissetmesine neden olur. İşte iyi bir arkadaş da bunları yapmaz ve güzel davranışlar gösterir. Bu atasözünden anladıklarım ve anlatacaklarım bunlardır. Dinlediğiniz için teşekkür ediyorum.

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...