“Umutsuz
Durumlar Yoktur, Umutsuz İnsanlar Vardır. Ben Hiçbir Zaman Umudumu Yitirmedim.”
Kompozisyon
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, ilk cumhurbaşkanı, devlet adamı, eğitimci, vizyon sahibi ve daha nicelerine lâyık olan Mustafa Kemal Atatürk “Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır, ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” diyerek umutla hayata bağlanmanın, mücadeleci bir ruha sahip olmanın önemini bir kez daha dile getirmiştir. Nutuk adlı eserinde umutsuzluğa kapılmamanın önemine dikkat etmiştir Büyük Atatürk.
Umudunu kaybeden insanın yaşayan ölüden farkı yoktur. Oysa umut etmek, hayata yeniden başlamak ve zorluklarla mücadele etmek demektir. Mustafa Kemal Atatürk de vatan işgal altındayken, bir yandan da Anadolu insanı yoksullukla mücadele ederken o boş durmamış, 19 Mayıs 1919 yılında Samsun'dan kurtuluş hareketini başlatmış ve umutsuzluğa hayır demiş, baş kaldırmıştır. Eğer umutlu olmasaydı vatan bugünkü günlerine gelmezdi ve milletimiz yokluk ve sefalet içinde yaşamaya devam ederdi ya da bir başka devletin kölesi olurdu. O zaman durum daha vahim olurdu. Bütün bunlara hayır demiştir Mustafa Kemal. Olmaz denilen işleri başarmış, mücadele etmiş ve karşısına çıkan her türlü zorluğa karşı çıkmış ve o zorluğu aşmak için hasta günlerinde bile çalışmaya, umut etmeye, yeniden dirilişe, yeniden yükselişe inanmış ve bunu da başarmıştır.
Çünkü umut eden büyük önder Mustafa Kemal’dir. Bizler de bir işi başaramadığımız zaman hemen
umutsuzluğa kapılmamalı, inadına başarmak için zorun üstüne üstüne gitmeli ve
hayatı yaşamaya değer kılmalıyız. Bunun için de vatanımız için çok çalışmalı,
onurlu birer insanlar olmalı ve vatanı en iyi yerlere getirmek için umutla çalışmaya
devam etmeliyiz. Unutmayalım ki Mustafa Kemal2in de dediği gibi Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapan ve umutsuzluğa hayatında yer vermeyendir.
0 yorum:
Yorum Gönder
YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...