Peygamber Efendimiz’in Nezaket İle İlgili Sözleri

 

Peygamber Efendimiz’in Nezaket İle İlgili Sözleri


Sevgili Peygamber Efendimiz Hz Muhammed Mustafa alemlere rahmet olarak gönderilmiş son Peygamber’dir. O güvenilir ve güzel ahlaklı bir insandı. İnsanları incitmez ve her zaman güzel huylu karşılardı. Onun ahlakını Müslümanlar olarak almamız ve hayatımızda uygulamamız gerekir. Çünkü güzel ahlak aynı zamanda nezaketli olmak demektir. Kimseyi kırmamak gerekir. Üç günlük dünya için öfkeye ve kine gerek yoktur. Müslüman Müslümanın elinden ve dilinden emin olduğu kişidir. Böyleysek eğer nezaketi elden bırakmamak da Müslümana yakışan hal ve hareketlerdir.


Hz Muhammed'in nezaket ile ilgili sözleri şunlardır:


 “Hoş gör ki hoş görülesin.”

“Üç şey vardır ki bunlar kimde bulunursa Allah onu koruması altına alır ve cennetine girdirir: Güçsüzlere rıfk ile (yumuşak) davranmak, ana babaya şefkat göstermek ve elinin altında bulunan hizmetlilere iyi muamelede bulunmak.”

“Kendisi cehennem ateşine ya da cehennem ateşi kendisine haram olan bir kişiyi size bildireyim mi? Cana yakın, yumuşak huylu, kolaylaştırıcı kimse.”


“Ey Âişe! Şüphesiz Allah Teâlâ Refîktir, rıfkı (yumuşak huyluluğu) sever. Yumuşaklıkla yapılan işlere, sertliğe ve diğer şeylere vermediği ecri verir.”

“Yumuşak huydan mahrum olan, bütün hayırlardan mahrum demektir.” 

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...