Gün Gün Ders Çalışmanın Önemi İle İlgili Konuşma

 

Gün Gün Ders Çalışmanın Önemi İle İlgili Konuşma

 

Planlı çalışmak insan yaşamını daha mutlu ve daha huzurlu hale getirir. Çünkü kafamız rahat olur ve kendimizi strese sokmayız. Oysa günü gününe çalışmak kişinin işlerinin son güne kadar birikmesine neden olur ve son günde yapılan çalışma da insan zihninde uzun süreli kalıcı olmaz ve sonuç da olumlu olmaz.  Gün gün çalışmak kişiyi daha motive eder. Kişi daha canlı ve daha pozitif olur.

 

Sevgili öğretmenim,

 Günü gününe çalışma yapan kimselerin kendine daha çok güveni olur ve daha başarılı olurlar. Planlı çalışmak;  zamanı etkin bir şekilde kullanmamızı sağlar .Neye nereden başlayacağınıza karar vermenize yardım eder .Bilgilerinizi ne kadar özümsediğinizi görmenize yardımcı olur .Ne zaman dinlenip, ne zaman çalışacağınıza karar vermenizi sağlar. Geleceğinize bir adım daha yaklaşmanızı kolaylaştırır. Güven ve motivasyon artar.

 

Bunun için her zaman disiplinli, planlı ve programlı bir hayatı tercih etmeliyiz. Çünkü planlı insanlar daha özgür insanlardır ve ne yaptıklarını enine boyuna düşünen kimselerdir. Planlı olmak yaşamı düzene sokar ve kişi vaktini boş yere harcamaz ve gereksiz pişmanlıklar yaşamaz. Anlatacaklarım bunlardır. Dinlediğiniz için teşekkür ediyorum.

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...