Bilgisizlik İle İlgili Duygu ve Düşüncelerinizi Anlatan Bir Yazı Yazınız.

 

Bilgisizlik İle İlgili Duygu ve Düşüncelerinizi Anlatan Bir Yazı Yazınız.


Haberi olmama, bilgi yokluğu durumu, habersizlik, bilgisiz olma durumuna bilgisizlik denilir. İnsan yaşadığı şehirdeki, ülkedeki, dünyadaki olaylardan habersiz kalırsa bilgisiz olur ve çağa ayak uydurmakta çok zorlanır. Bilgisiz olan insan kendi kafasındakileri doğru olarak kabul eder ve yeniliklere kapalı olur. 


Böyle olduğu zaman da cahil kalır ve kendini geliştirmez ve bir adım bile öteye gidemez. Bunun için bilgiye önem vermeliyiz ve bilgi peşinde koşmalıyız. Onun için çok okumalıyız. Farklı diller öğrenmeliyiz ve kendimizi durmadan geliştirmeye devam etmeyiz. Bilgisiz insanlar kendilerini çok biliyor zannederler ve bunun için de cahilliklerinin farkında bile olmazlar. Çünkü bilgisiz insanlar hem cahil kalır hem de yeni şeylere kapalı olur. Oysa bilgi güçtür ve insanlara aşılmaz yolları aştırır ve sizi bilginin gücüne, bilginin zirvesine çıkarır. 


Bunun için her zaman bilgi peşinde koşmalıyız. Bilginin kölesi olmalıyız. Okumalı, yazmalı, araştırmalıyız. Merak duygumuzu kör etmemeliyiz. Bilgisizlik için yaşamamalıyız. Bilginin önemi ile ilgili şu sözü de unutmamalıyız: "Bilmek, ileriyi görmek; ileriyi görmek, güçlü olmaktır." der. Auguste Comte. Bunun için bilgili, donanımlı insanlardan olmalıyız.

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...