Disiplinli İnsanların On Temel Özelliği

 

Disiplinli İnsanların On Temel Özelliği


Disiplin insan yaşamına yön verir ve hayatımızın daha planlı ve daha programlı olmasını sağlar. Disiplin kişiyi özgürleştirir ve kişinin hayatının daha aktif geçmesini ve daha  üretken olmasını sağlar. Disiplinli insanların temel özellikleri şunlardır: Kendilerini iyi tanırlar ve nerede, ne yapması gerektiğini iyi bilerek planlı bir yaşam sergilerler. 


Ne kadar tekrar derlerse o kadar başarı oranlarının arttıklarının farkındadırlar. Hayatı plansız yaşamazlar. Bazen planlar istediği gibi olmayabilir ama böyle oldu diye hemen başarmaktan, gayret göstermekten vazgeçmezler. Anı yaşamayı bilirler ve anı yaşamaktan zevk alırlar. Sınırlarını net olarak çizer, yollarına taş koyacak kişilerden uzak durmayı başarabilirler. Disiplinli insanlar kendilerine gerçekleştirebilecek hedefler koyarlar ve bu hedeflerin başarıya ulaşması için de her türlü fedakarlığı gösterirler ve bundan asla kaçınmazlar.


 Disiplinli olanlar hayatı kendi planlarına göre yaşadıkları için, çalışıp çabaladıkları için ve bunun sonucunda da verim aldıkları için hayatı disiplinli olmayanlara göre daha mutlu yaşarlar ve yaşamdan da zevk alırlar. Hatalarından ders çıkarırlar ve ufak bir başarısızlıkta takılıp kalmazlar. Umutludurlar, çalışkandırlar ve ileriye bakarlar. Bunun için her zaman olmasa da hayatımızın çoğu anında disiplinli olmalıyız ve disiplini hayat ilkesi haline getirmeliyiz.

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...