İyi Yazar Olmak İçin Sadece Roman Okumak Yeterli Midir? Niçin?

 

İyi Yazar Olmak İçin Sadece Roman Okumak Yeterli Midir? Niçin?

 

İyi bir yazar olmak için sadece bir türde  iyi okuyucu olmak yetmez. Aynı zamanda başka türleri de  okumalıdır insan. Örneğin; hikaye,  anı, gazete, dergi ve daha birçok türden okuyarak kişi, genel kültürünü artırmalıdır. Bu sayede hem daha iyi yazar olur hem de farklı bilgileri de öğrenmiş olur. 


Ne kadar çok farklı türden kitaplar okunursa o kadar çok yazarlığa katkı sağlanır. Bunun için sadece roman okumak kişiyi iyi bir yazar yapmaz. İyi bir yazar olmak için yaratıcılığımız geliştirecek kitaplardan da okumalıyız,  yazım becerisine de sahip olmalıyız, gelişmiş bir hayal gücüne sahip olmalıyız. İyi bir yazar olmak için çok çalışmak, farklı türleri irdelemek gerekir. Ayrıca kişi kendi yaşantısından da yola çıkarak kendi yazarlığına katkı sağlayabilir. Böylece değişik anılar, değişik kitaplar okumak şarttır.


Yazar olmak için gereken kurallar ise şunlardır:

Dil bilgisi kuralları konusunda titiz olmak

Gelişmiş hayal gücüne sahip olmak

Yaratıcı olmak

Okumayı ve araştırmayı sevmek

 Yazım becerisine sahip olmak

 

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...