Dişlerimizin Sağlıklı Kalmasını Nasıl Sağlarız?

 

Dişlerimizin Sağlıklı Kalmasını Nasıl Sağlarız?


Hem yiyecekleri ısırmak, koparıp parçalamak ve çiğnemek hem de  düzgün konuşabilmek için sağlıklı dişlere sahip olmak gerekir. Sağlıklı dişlere sahip olmanın yolu da sağlıklı beslenmeden ve dişleri düzenli olarak fırçalamadan geçer. Düzenli olarak diş fırçalamak ve diş ipi kullanmak  dillerimizin daha uzun ömürlü kalmasını sağlayacaktır. Dişlerimizi korumak için düzenli aralıklarla diş hekimine gitmek gerekir. Diş ağrımaya başladığı zaman diş ağrımadan önce rutin kontrolleri yaptırırsak daha az sıkıntı çekeriz. 


Diş hekimlerine kimi zaman sadece kontrol amacıyla gideriz kimi zaman da dişlerimizde, çenemizde veya diş etlerimizdeki sorun nedeniyle gideriz. Diş ağrısı, diş çürüğü,, diş eti rahatsızlıkları, ağızda eksik diş bulunması, dişlerin çapraşıklığı diş sorunlarından bazılarıdır. Çürük önleyici tedaviler ve dişlerin nasıl bir şekilde fırçalanması gerektiği ile ilgili bilgi almak için de diş hekimlerine gidilir. 


Diş hekiminin muayenehanesi oldukça farklıdır. Her yıl düzenli aralıklar diş kontrollerimizi yaptırmalıyız. Ağzımızdaki bir çürük diş bile dizlerimize, kalbimize ağrı yapabilir. Bunun için sağlığımızı ihmal etmemeliyiz ve  dişlerimizin kıymetini bilmeliyiz. Her gün günde iki ya da üç defa dişlerimizi fırçalamaya gayret göstermeliyiz.

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...