Öğretmen, Çocuk, Hayal, Çaba Kelimeleri İle İlgili Hikaye

 

Öğretmen, Çocuk, Hayal, Çaba Kelimeleri İle İlgili Hikaye


Ayşe Öğretmen yeni atanmış bir öğretmendi. Yeni görev yeri Eskişehir’di. Oradaki öğrencileri ile tanışacağı için çok mutluydu. Yıllardır öğretmen olmanın hayalini kurmuş ve o hayal en sonunda gerçekleşmişti. Sabah okula gideceği için akşam erkenden yatan öğretmen sabah olunca okuluna vardı. Okulu Eskişehir’in bir köyüydü. Okuldaki çocuklar pırıl pırıl giyinmiş, yeni gelmiş olan öğretmenlerini bekliyordu.  Ayşe Öğretmen sınıfa girdi ve birinci sınıf çocuklarının gözünün içine bakarak günaydın çocuklarım dedi. Çocukların hepsi de günaydın dedi. Kısa bir tanışmadan sonra dersler başladı ve günler böylece ilerlemeye başladı. 


Öğretmen  öğrencilerinin okuma yazmayı öğrenmesi için elinden gelen çabayı gösteriyor ve onları çok seviyordu.  Genç öğretmen olmanın hevesi de vardı içinde. Sınıfta öğrenciler dersi dinliyordu ama sadece Hayal adındaki küçük kız öğrenci ders sırasında uykuya dalıyordu.  Öğretmen Hayal adındaki öğrencisini yanına çağırdı ve neden uyuyorsun kızım, uykunu alamadın mı diyordu. Hayal ise öğretmenim annem çok hasta sabahlara kadar uyumuyor, onun hizmetini ediyorum dedi. Bunu duyan öğretmen çok üzüldü ve Hayal'in annesi köylüler ile bir araya geldi ve hasta kadına ortak para toplanarak bakıcı bulundu. 


O günden sonra Hayal derste uyumadı ve derslerine daha aktif bir şekilde katıldı. Hayal’in hayali ileride Ayşe Öğretmen gibi olmaktı. Bunun için de elinden gelen gayreti gösterdi ve sınıf birinciliğini kimseye kaptırmadı. Böylece Ayşe Öğretmen, Hayal ve diğer öğrenciler mutlu bir şekilde eğitime devam ettiler.

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...