Japonlar Hakkında İlginç Bilgiler

 

Japonlar Hakkında İlginç Bilgiler


Japonlar hakkında öğrendiğim ilginç bilgiler vardır. Bu bilgiler şunlardır:

* Japonya’daki  trenler dünyanın en dakikleri arasındadır ve ortalama gecikme 18 saniyedir.

* Japonya robotların yapıldığı bir ülkedir. Robot yapmada muhteşem yeteneğe sahip bir millettir.

* Titanik kazasından kurtulan tek Japon, kazada diğer yolcularla ölmediği için korkak olarak çağrılmıştır.


* Japonya’da gittikçe hızlanarak ciddi boyutlara ulaşan ve ‘kodokushi’ adı verilen yaşlıların evlerinde yalnız ölme durumuna ülkede sıklıkla rastlanır.

* Her yıl ortalama 100.000 Japon; borçlar, başarısız geçen sınavlar, iş kaybı ya da boşanmalar sonucunda arkasında iz bırakmadan kaybolur. 

* Japonya’da işsizlik oranı %4’tür.

* Japonya’da yer alan bir binanın içinde karayolu geçer.

* Japonların ilginç özellikleri arasında yer alan banyodayken cep telefonu kullanım alışkanlığından ötürü ülkedeki cep telefonlarının %90’ı su geçirmez olarak yapmıştır,

* Holokost’ta Japonlar tarafından öldürülen Çinlerin sayısı, ikinci dünya savaşında ölen Yahudilerden daha fazladır. 

* Ülkede sokaklar numaralandırılmıştır. Çoğu sokağın adı yoktur.

* Japonya’da kara kedi görmek iyi şans getirir. Bizde ise  (Türkiye) kara kediyi görmek uğursuzluk getirir anlayışı hakimdir.

* İnsanları sağlıklı beslendiği için uzun yaşamanın sırrı da yine  onlardadır.

Beyzbola çok düşkünlerdir.

* Japonya'da özür dilemek büyük bir erdemdir. Onun için de özür dilemenin yirmi yolu vardır. Bu da onların ne kadar nazik bir miller olduğunu gösterir.

* Depremler ve adalar ülkesidir. Ülkede sık depremler olur ve şiddeti, de büyük olur ama gelişmiş bir ülke olduğu için, binalarını sağlam bir yapı üzerine koydukları için fazla kişi burnu bile kanamadan kurtulur bu depremlerden.


*Avrupa tarafından kolonileştirilememiş 5 ülkeden biri de Japonya’dır. Diğerleri ise Liberya, Tayland, Güney ve Kuzey Kore’dir. 

* Yüksek okuma yazma oranına sahip bir millettir.

* Ülkede bulunan evcil hayvan sayısı çocuk sayısından fazladır.

*Japonya’da çalışırken uyuklamak sıradandır, hatta çok çalışmanın getirdiği bir sonuç olarak görülür. Çünkü o kadar fazla çalışırlar ki uyumaya vakit bulamazlar. Bu da onların nasıl çalışkan bir millet olduğunu gösterir. Arı gibidirler.

*Japonya’da öğrenim görmek ve mezun olduktan sonra kariyer yapmak isteyen öğrenciler için dünyanın en güvenli, suç oranı ve cinayet oranı en düşük ülkesiyken, intihar olaylarının yüksek boyutlara ulaşması endişe verici bir durum almıştır. Yani yüksek intihar oranının olduğu bir ülkedir. Bu da ilginç bir durumdur.

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...