Tutumlu Olmanın Önemi İle İlgili Özdeyişler

 

Tutumlu Olmanın Önemi İle İlgili Özdeyişler


Tutumluluk; gıda, zaman veya para gibi tüketilebilir kaynakların tüketiminde idareli olma, ekonomik olma ve  savurganlıktan kaçınmadır. Tutumlu olan insan ileride zor günlerde maddi olarak sıkıntıya girmez ve kendi ile düştüğü yerden kalkabilir.

Tutumluluk ile ilgili özdeyişler şunlardır:

Tutumlu olan, yoksulluğa düşmez. “ Hz. Ali

“Dehanız için ve bir sisteme göre harcayın. Doğa, ani hamle­ler ve ataklarla değil, kurallarla işler. Sistemlerde ekonomi olma­lıdır. Ne acınacak haldeki aileyi harap olmaktan birikim ve tu­tumluluk kurtarır, ne de gelirlerin artması serbestçe harcamaları güvenceye alır.” Ralph Waldo Emerson

“Bütçe, kuşkuların matematiksel teyididir.” A. A. Latimer.


“Tu­tumluluk, ölçülülük, çalışkanlık: işte benim üç sağlam kağıdım. İşte benim sermayemi üç, hatta beş misline çıka­racak, bana bağımsızlık ve gönül rahatlığı sağlayacak şey.” Aleksandr Puşkin.

“Zenginlik, gurbeti vatan; yoksulluk vatanı gurbet yapar.” Hz. Αli

“O adam en zengin, zevki en ucuzu olan adamdır.”  Henry David Thoreau,
“Gençliğini gülmekle geçiren, ihtiyarlığını ağlamakla geçirir.”  Ali Fuat Başgil.

“Tutumluluk az şeyi çoğaltır, israf çok şeyi azaltır.” Hz. Ali.


“Her kim kazanamazsa ekmek parası, dostunun yüz karası, düşmanının maskarası.” M. Akif Ersoy.

“Tutumluluk meziyetti, takdir edilirdi, ama marifet yiyecekten kısmak değil, israftan kaçınmaktı.” Ayfer Tunç

"Dünyanın hiçbir yerinde kibir ve savurganlığın hakim olduğu bir saltanat uzun ömürlü olmaz. İnsanlar tutumluluğa önem vermelidir ancak bunu fazla ileri götürenler farkında olmadan cimri insanlara dönüşürler. Bu nedenle, tutumluluk ve cimrilik arasındaki ince çizgiye çok dikkat edilmelidir.” Ueda Akinari.

“Bazen, tembelliği rahatlığa bağlar, bazen de cimriliği tutumluluk olarak algılarız. Oysa hiç de öyle değil. Her olumsuz ve mutsuz eden davranışın altında bir kaygı ve korku yatmaktadır. Çoğu davranış, bir savunma içerir.” Serhat Yabancı.

“İnsanlar tutumluluğa önem vermelidir ancak bunu fazla ileri götürenler farkında olmadan cimri insanlara dönüşürler. Bu nedenle, tutumluluk ve cimrilik arasındaki ince çizgiye çok dikkat edilmelidir.”  Ueda Akinari.


“Tarih boyunca insanların çoğu yokluk içinde yaşadılar, dolayısıyla tutumluluk altın kelimeydi. İyi bir insan lüksten kaçınır, asla gıdayı ziyan etmez ve eski kıyafetlerini atıp yenilerini almak yerine yırtıklarını dikerdi.”  Yuval Noah Harari

“Cimrilik ile tutumluluk aran da fark vardır. Tutumluluk, hedefine varana kadar mecburen zorluk çekmektir.” Mert Başaran

“İsrafta hayır yoktur. Cimrilikte de hayır yoktur. Bu genel bir kaidedir. En kötü cimrilik aile efradının ihtiyaçlarının karşılanmamasıdır. Böylelerine “Malını ne yapacaksın, mezara mı götüreceksin?” denir. Sonunda ne kadar birikirse biriksin, o mal mülk çocuklarına kalmayacak mı? Tutumluluk başka, cimrilik başkadır." Hekimoğlu İsmail.

“Fakat varlıklı kalmanın tek yolu var: Bir miktar tutumluluk ile bir miktar paranoyanın bileşiminden oluşan bir karışım.” Morgan Housel.

"Tutumluluk iyidir, ama sefalet içinde yaşamak da Tanri'yi memnun etmez." Stephanie Storey.

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...