İyi ve Kötü Yönlerimizi Bilmek Niçin Önemlidir, Kendi Tanımayan İnsan Hayatta Ne Gibi Olumsuzlarla Karşılaşır, Kötü yanlarınızı İyiye Çevirebilmek İçin Neler Yaparsınız. Açıklayınız

 

İyi ve Kötü Yönlerimizi Bilmek Niçin Önemlidir, Kendi Tanımayan İnsan Hayatta Ne Gibi Olumsuzlarla Karşılaşır, Kötü yanlarınızı İyiye Çevirebilmek İçin Neler Yaparsınız. Açıklayınız​.


İyi ve kötü yönlerimiz bizim nasıl bir kişilik özelliğine sahip olup olmayacağımızı bize göstereceği için önemlidir. İnsan kendini iyi tanımalı, sevmeli, güçlü ve zayıf yanlarının neler olduğunun farkına varıp buna göre hareket etmelidir. Kendini tanımayan insan kendini geliştirmez ve olumsuz yönlerini olumlu hale getiremez. Oysa kendini tanıyan insan kendini geliştirir, olumlu yönde değişir ve ilerler. Güçlü ve zayıf yanlarımızı bilmek hayatta daha güçlü olmamızı sağlar ve kendimize olan güvenimiz, öz saygımız bu sayede artar.


 Örneğin; zayıf yanlarımı ele alacak olursam, çok duygusal ve aşırı alıngan bir insanım. Aşırı hassas olduğum için, kimseye kötülük beslemediğim için bana yapılan en ufak bir kötülükte hemen üzülüyorum ve bunu günlere kafama takıyorum. İşte bu benim zayıf yanım. Ben bu zayıf yanımı geliştirmek için gerekirse uzmanlardan deste almalıyım ve dünyanın hassas ve duyarlı insanlar için çok da uygun bir yer olmadığının farkına vararak her şeyi kafama takmamalıyım ve aşırı alınganlığı da bırakmalı, kendi yoluma bakmalıyım. Böyle yaptığım zaman hem aşırı üzülmeyeceğim, hem de kendimi tanıdığım için daha mantıklı hareket edip aşırı duygusallıktan da kurtulmuş olacağım. 


Güçlü yanım ise çok iyi kitap okuma, hikaye yazmadır. Bu yönlerimi de iyi geliştirirsem ileride iyi bir yazar olabilirim ve ülkemde tanınabilirim. Kendini tanımayan insanlar kendine güvenmeyi de öğrenmezler ve sürekli depresif duygular içinde hareket ederler ve kendilerine bir yaşam düzeni kurmazlar. Bu tür durumlardan kurtulmak için kendimizi tanımalı, zayıf yanlarımızın farkında olup onu nasıl en aza indirgeyebilirim düşüncesi ile hareket etmeye çalışmalıyız.

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...