Gelecek İle İlgili Kompozisyon

 

Gelecek İle İlgili Kompozisyon


Gelecekte yaşayacağımız iyi bir hayata için şimdiden hazırlanmak ve harekete geçmek gerekir. Bugün için bir şeyler yapmalıyız ki geleceğimiz daha garantili ve daha huzur dolu olsun. Her insanın geleceğe dair hayalleri vardır fakat kimse bugünden neler yapabilirim diye düşünmez. Önce bugünden geleceğe ne gibi yatırımlar yapabilirim demeliyiz. Bunun için planlı, programlı ve disiplinli bir yaşam sürecimiz olmalıdır.  Yaşam boyu öğrenmeye çalışmalıyız. Kendimize, içimizde yaşadığımız çevreye faydalı olmaya devam etmeliyiz. 


Bizi meşgul eden, bizim gelecekte mutlu olmamızı sağlayacak en önemli yatırım okumaktır. Onun için kitap okuma alışkanlığı edinmeliyiz. Sevdiğimiz bir meslek dalında çok iyi olsak, çok iyi paralar kazansak bile kitap okumaktan asla vazgeçememeliyiz. Yaşlandığımız zaman bedenen iş göremeyecek duruma geldiğimiz zaman bize yakın arkadaş olan, bize dost olan yegane şey kitaplarımız olacaktır, kitaplarımız bizim ruhumuzu beslemeye devam edecektir. Gelecekte daha huzurlu bir ülkede yaşamak için adaletli olmalıyız, insan haklarınsa saygılı olmalıyız. Vatanımız ve milletimiz için çok  çalışmalıyız. Vatanımızı daha iy yerlere getirmek için bilim ve ilim yolunda yürümeliyiz. Kendimizi okumaya, araştırmaya yönlendirmeliyiz. 


Bugün olduğu gibi gelecekte de başarılı, merhametli ve iyi bir insan olmalıyız. Kazandığımız paralar ile yoksullara yardım etmeliyiz ve okumak isteyip de okuyamayan yoksul ailelerin çocuğuna umut olmalıyız. Dürüst ve güvenilir bir yaşam geçirmeli, dürüst bir insan olarak bu dünyadan ayrılmalıyız. Boş gelip boş gitmemeliyiz. Dolu gelip dolu gitmeliyiz ve arkamızda iz bırakacak eserler bırakmalıyız. Geleceğimiz için daha çok çalışmalı, alın teri dökmeliyiz.

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...