Size Göre Atatürk’ü Diğer Liderlerden Ayıran Özellikler Nelerdir?

 Size Göre Atatürk’ü Diğer Liderlerden Ayıran Özellikler Nelerdir?


Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasında büyük rol oynayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, milletinin kıymetlisidir. Mustafa Kemal Atatürk lider bir kişiliğe sahiptir. O ileriyi görebilen zeki bir adamdır. Savaş psikolojisini çok iyi bilen düşmanın psikolojisini alt üsüt ederek savaşları kazanan koca yürekli devdir. Vatan ve millet sevdalısı olan Mustafa Kemal2i diğer liderlerden ayıran özellikler şunlardır.


* İleri görüşlü biridir. İleriyi gördüğü için zamanında planlar yapmış ve bu planları doğrultusunda ileri görüşlülüğü kanıtlanmış büyük bir liderdir. Çünkü söylediği şeyler günü gelince ortaya çıkmıştır. Yön tayin eden liderdir. Mustafa Kemal. Olayları en iyi şekilde değerlendiren adamdır.


* Yenilikçi bir adamdır. Akla ve mantığa uygun olan, bilim yolunda ilerleyen işler peşinde koşmuş bir liderdir.


* Çok zeki biridir. Zeki olduğu için bazen diğer liderlerin düşündüğü gibi düşünmez ve bir anda aklına gelen muhteşem fikirler ile vatanını düşmana teslim etmeyen büyük liderdir. Tıpkı Büyük Taarruz Meydan Savaşı’nda yaptığı büyük taktikler gibi.


* Çok yönlü bir liderdir. Kendini çoğu alanda geliştirmeye çalışmış, sadece bir alanla sınırlı kalmamış bir liderdir.


* Kendine ait özlü sözler söyleyerek milletine büyük mesajlar vermiş olan deha komutandır. Söylediği sözler bile sanattır. Çünkü o sözler ancak bir dehadan çıkar, ancak bir estetik düşüncede olan liderden çıkar. İşte o da büyük komutan Mustafa Kemal Atatürk’tür.

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...