Mahcup, Tatil, İnşa, Köpük, Düzine Kelimelerinin Olduğu Kısa Bir Hikaye Yazınız.

 

Mahcup,  Tatil, İnşa, Köpük, Düzine Kelimelerinin Olduğu Kısa Bir Hikaye Yazınız.

Karnelerimizi almış yaz tatiline girmiş cuma akşamı. Uzun bir yaz tatili beni ve ailemi bekliyordu. Artık Sivas’ta da hava ısınmaya başlamış ve köye gitmenin, tatili köyde geçirmenin vakti gelmişti. Babam sabah erkenden kalkıp hadi bakalım çocuklar şimdi köye gitme zamanı dediğinde sevinçten bağırmıştım. Köye gidecek ve köydeki evimizi de yeniden ailece inşa edecektik. Hemen yola çıktık. 


Köye giderken arabada acıkınca ben ve kardeşim Büşra annemin yaptığı poğaçadan yiyerek karnımızı doyurduk. Köye doğru yaklaşmıştık ki köyün minaresi ve okula görünmeye başlamıştı. Çok mutlu olmuştuk. Köyde vakit geçirmek harika olacaktı. Uzun bir yolun sonunda köye vardık. Köyün havası mis gibiydi. Eve vardığımızda evin içi biraz tozlanmıştı. Ne de olsa dokuz aydır köye gitmiyorduk. Yeni vakit bulabilmiştik. Annem hemen sağı solu temizlemeye başladı ki kapı vuruldu. Gelen köydeki komşumuz Ayşe Nineydi. Anneme koca bir tabak dolu bal getirmişti. Doğal ve mis gibi kokan balı yemek için can atıyordum. Annem de Ayşe Teyze’ye mahcup olmamak için ona hemen küçük bir hediye verdi. 


Annem yaşlı komşu teyzelerimizi baş örtüsü, tespih ve kolonya alırdı. Hemen Ayşe Teyze’ye verdi. O da çok mutlu oldu. Ben ve kardeşim hemen elimizi sabunladık ve köpüklerimizi birbirimize sıçrattık. Daha sonra kardeşim getirdiği bir düzine kalemi yere koyarak saymaya başladı. Sonra yemek yedik ve köy havasını içimize çektik. Daha sonra akşam oldu ve mis gibi uykuya daldık.

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...