Hayatta Vazgeçilmeyen İki Şey Onur ve Ailedir Konulu Kompozisyon Yazınız.

 Hayatta Vazgeçilmeyen İki Şey Onur ve Ailedir Konulu Kompozisyon Yazınız.


İyi bir insan olmak için çaba gösteren ve bunun içinde haram mala göz dikmeyen, onuru ile yaşama tutunan insanlar en değerli insanlardır. Hayatta vazgeçilmez iki şey vardır. Bunlardan biri onurumuz, diğeri ise bizi büyüten ve bizi bugünlere getiren ailemizdir. Onun için bu iki şeyin önemini bilmek gerekir. Onurlu insan dürüst insandır. Çalışan ve alın teri ile evine ekmeğini götürendir.  Bunun için böyle dürüst kimlerin kıymeti bilinmelidir. 


Aile ise birey için güven demektir, arkasını yasladığı dağ demek, koşulsuz sevgi ve saygı demektir. İnsan ailesi ile bir bütündür. Ailemiz yanımızda olmadığı zaman garip bir kuş gibi kalırız ve kendimizi yalnız hissederiz. Bundan dolayı da ruhumuzda derin acılar çekeriz ve ruhumuzda sorunlar ortaya çıkmaya başlar. İnsan bu hayatta bir onuru için her türlü zorluğu göz önüne alır bir de ailesi için. Onurlu insan aynı zamanda karakterli insandır. Karakterli insan olduğu içinde kendisine bakan ailesine sahip çıkan ve onlar için her türlü fedakarlığı yapan kimsedir.  Çünkü aile vazgeçilmezidir, çünkü aile özeldir.


 Aile anılardır, acı günler, güzel günlerdir. Hayallerdir, umutlardır ve gelecektir. İşte tüm bunlardan dolayı ailemizin kıymetini bilmeliyiz ve onurlu bir duruşumuzu da asla kaybetmemeliyiz.

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...