Deprem Çocukları İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 Deprem Çocukları İle İlgili Kompozisyon Yazınız.


Ülkemizde on ilde yaşanan ve diğer illeri de dolaylı etkileyen depremin yıkıcı etkileri henüz bitmiş değildir. Artçıları bile altı şiddetinde, beş şiddetinde olan bu deprem çok canlar aldı bizden. Aslında canları alan deprem değil de iş ahlakı olmayan müteahhitlerdir. Çok sayıda insanın yaşamının elinden alınmasına neden oldu bu ahlaksız kimseler. Beş kuruş daha fazla kâr edeceğim diye binlerce canımızı aldı bu hırsızlar bu kahrolası caniler. Büyük enkazın altında binlerce insan hayatını kaybetti, yüz binlercesi yaralandı ve yakınlarını kaybetti ve daha neler neler… 


Depremden etkilenen çocuklarımız, yavrularımız ana ve babalarını kaybetti bu kıyamet gününde. Aslında orada yaşayanların kıyameti oldu bu deprem. Ülkemizin fertleri olarak bu duruma hepimiz çok üzüldük ve ciğerlerimiz yandı. Çünkü giden her bir can değerlidir ve her bir can bizim canımız, kardeşimiz, evlatlarımızdır. Kimi çocuklar yetim ve öksüz kaldı. Kimi ana, babalar ise evlatsız kaldı ve daha niceleri. Ne hikayeleri vardır kim bilir? Neler yapmayı planlıyordu gelecekte o canlar… Acının tam da doruk noktasını yaşadığımız şu günlerde sağduyuyu da elden bırakmamak gerekir. Özellikle de depremde hayatını kaybetmiş çocukların yanında olmak gerekir. Yetişkin olarak panik yapmamalı ve sakin olmalıyız. Biz panik olursak onlar bizden daha kötü olur. 


 Onlara depremi hatırlatacak şeyler söylememeliyiz. Aileni kaybettin mi, deprem anında neler yaşadın, enkaz nasıl bir yer gibi sorular sormaktan kaçınmalıyız. Çocuklarımızı bağrımıza basıp onları çok sevmeliyiz., Sadece sözle değil davranışlarımızla da onların yanında olmalıyız. O minik bedenlerine sarılıp o küçücük ellerini öpmeliyiz ve her daim yanlarında ve arkalarında olacağımıza söz vermeliyiz. Çocuklara sen buraya yeni geldin, ne gibi ihtiyaçların var, neler istersin sana ne alalım diyerek onların acılarını bir nebzede olsa gidermeye çalışmalıyız ve yavrularımızı korumalı, çok sevmeliyiz. 

Sosyologlara, psikologlara, sağlıkçılara, öğretmenlere ve daha sayamadığım binlerce meslek dalında çalışan kişilere bu süreçte büyük sorumluluklar düşmektedir. Çocukların normal bir yaşama dönmesi için birlik, beraberlik ve dayanışma içinde olmalı onların yaralarını sarmalıyız ve emanetlerimize sahip çıkmalıyız.

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...