Alın Teri Dökmek İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 Alın Teri Dökmek İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 

İnsan olmak, akıllı olmak ve diğer canlılardan kimi yönlerden üstün olmak bize Yüce Allah tarafından verilmiş bir armağandır. İnsan olarak geldiğimiz bu dünyada yaşamak ise zordur. Çünkü kimseye yattığı yerden para gelmez, yattığı yerden para gelen kişi de para kazanıyorsa muhtemelen birilerinin hakkını yiyordur ve alın teri dökülmeden gelen kazancın gitmesi o denli hızlı olur. Yani sel ile gelen yel ile gider. Dünyada insanın kendi alın terinin ekmeğini yemek kadar güzel bir şey yoktur. Kendin çalışıp hem bedensel yorulup hem de zihinsel yorulup vicdan rahatlığı ile evinde gittiğin zaman, başını yastığına huzurla koyduğun zaman işte o anda anlarsın alın terinin ne denli kutsal bir şey olduğunu. Alın teri ile kazanmak onurlu insanların işidir.

 

 Bu insanlar kimseye minnet eylemeyen, adaletsizlik karşısında susmayan, mazlum insanların yanında olan kimselerdir. Alın teri ile kazanmayanlar ise oradan buradan çalan çırpan karaktersizlerdir. Alın teri ile para kazanmayan kimselerde vicdan da yoktur. Onlar insanlıktan nasibini almamış insan görünümlü yaratıklardır. Oysa alın teri ile kazanmak kişiye mutluluk verir. Bir kere kendi kazandığımız parayı  yemek mutlu eder bizi, ruhumuz mutlu olur, kimseye el açmadığımız için kendimizi ezik gibi hissetmeyiz ve sağlıklı olduğumuz sürece çalışırız ve çalışmayan hasta kimselere, muhtaç kimselere kendi alın terimizle kazandığımız paradan yardım etmenin huzuruna ereriz.

 

Alın teri ile ilgili şu söz de çok önemlidir: “Emeğin kutsal bir değer olduğu anlatılmadıkça insanlık için toplum için emek harcanması gerektiği ruhlara yerleştirilmedikçe geleceğimiz karanlıktır. “Gündoğdu Yıldırım. İşte bundan dolayı emek etmeye, alın teri dökmeye devam etmeliyiz. Çünkü en güzel mutluluk alın teri ile kazanılmış helal kazançtır.

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...