Egzersiz Yapılırken Kilo Alınabilir mi ?

 Egzersiz Yapılırken Kilo Alınabilir mi ?


Hemen hemen çoğumuz belli bir kiloyu aşınca egzersiz yapmak isteriz . Genelde pazartesileri başlanan ve sonu bir türlü gelmeyen egzersizler… Kimisi bunda başarılı olur , kimisi iradesine hakim olamaz , yarıda bırakır diyetini . Egzersiz yapıldığı halde elbette ki kilo da alınabilir. Nasıl mı ? peki şöyle açıklayalım :

* Egzersiz yaptıktan daha sonra daha fazla kalori almak kilo almanıza sebep olur .
* Egzersiz halinde yağ kaybedildiği için kas daha da güçlenir ve kaslar da daha ağır olduğu için bu da kilo vermenize yardımcı olmaz .

*Egzersizleri yanlış yapmak da kilo almanıza neden olur. Genelde dans etmek, yürüyüş yapmak kilo vermenize yardımcı olur. Sadece bölgesel hareket yapılmamalıdır . Tüm vücudu etkin olarak işe koyan hareketler yapılmalıdır ki kilo verimi daha kolay olsun . Bunda en etkilisi yukarıda bahsettiğimiz gibi yürümek ve hafif egzersizler şeklinde koşmaktır .
* Kaloriyi Eksik Almak : Kilo vereceğim deyip temel besinlerden özellikle de proteinlerden eksik kalmak kilo vermenize değil tam aksine daha kilo almanıza sebep olabilir . Bundan dolayı vücut için gerekli olan besinlerin mutlaka alınması gerekir . Önemli olan çok karbonat tüketmemek , her şeyden az miktarda ve sınırlı yemektir .


* Genetikten gelen sorunlar :  Tıbben sorunlar da kilo vermeyi zorlaştırabilir . Özellikle de hormonal bozukluklar kilo vermeyi zorlaştırır . Adet düzensizlikleri , menopoza girme , tiroid bezlerindeki sorunlar ..vb
* Aşrı stres de kilo vermeyi zorlaştırmakta ve kişinin psikolojisinin bozularak kendini daha çok yemeye vermesine ve hareketsiz kalmasına sebep olmaktadır .

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...