“Gönül Kimi Severse Güzel Odur.” Atasözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 “Gönül Kimi Severse  Güzel Odur.” Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

Sevmek, ait olmak, sevildiğini bilmek ve içindeki güzellikleri çevrendeki güzel insanlara yansıtmak insanı mutlu eder ve onun yaşama daha sevinçli bir şekilde bağlanmasını sağlar. Sevdiğimizi şey bazen bir çiçek, bazen bir hayvan, bazen de bir insanın gözleri, güzel kalbi, güzel yüreğidir. Gönül kimi severse güze odur der atalarımız.

 Bu sözle de anlatılmak istenen şudur: Güzellik görece bir kavramdır. Sana göre güzel olan biri bir başkasına göre o kadar da güzel, alımlı değildir. Ya da sana göre sadece dış görüşü güzel olan birinin bir başkasına göre dış görünüşü değil konuşma şekli, ses tonu, ahlaki düzeyi, eğitim düzeyi güzeldir. Yani kişi kimi, hangi şekli ile  severse güzel olan kişi odur.

 Ayrıca yüreğinde sevgi taşıyan, yüreğinde merhamet olan, yüreğinde insana olan her insan güzeldir ve güzel olmaya da devam edecektir. Yeter ki kalpler bir olsun, kalpler güzel olsun, kalplerde kin ve sevgisizlik olmasın. Kimi insanlar sevenleri ayırmak için, sevdiği kişiyi sevene kötülemek için bunun da neyini beğendin, burnu şöyle, dudakları ş böyle, boyu kısa falan diyerek seven kişiyi sevdiğinden soğutmaya çalışır. Bu son derece etik olmayan çirkin bir davranıştır.

 Unutmayalım ki güzel  gönlümüzü kimi severse bizim sevdiğimiz de kişi de o olur. İster kel olsun, ister saçlı olsun, ister uzun boylu olsun, ister kısa boylu olsun bunların önemi yoktur. Önemli olan bir kişinin vicdanlı olması, sevgi dolu olması ve ahlaklı olmasıdır.

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...