“Dil Yarası, Ok Yarasından Daha Şiddetlidir.” Hz. Ali Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 “Dil Yarası, Ok Yarasından Daha Şiddetlidir.” Hz. Ali Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 

Çocuklarını dünyaya getiren ana ve babalar çocuklarına iyi akademik eğitim vermeden önce onlara önce iyi bir dil eğitimi vermelidir. Diline hakim olma, her ağzına geleni toplum içinde söylememe, nerede, ne şekilde neler konuşacağını bilme gibi özellikleri öğretmelidir. Diline hakim olamayan bir çocuk ileride kötü bir komşu, kötü bir iş arkadaşı, kötü bir baba,  kötü bir anne olacaktır. Dilleri ile insanları kıran kimseler de toplum içinde sevilmeyecektir.


Dil yarası, ok yarasından daha şiddetlidir der Hz. Ali. Çünkü dilimiz ile kırdığımız insanlar bize çok kırılırlar ve söylediğimiz, can yakacak, kalp kıracak o sözleri ömrü boyunca unutamazlar. Belki ok yarası o kadar acı olmaz. Ok atılır ve sadece ağrısı olur, zaman içinde iyileşme olur ama dil yarası öyle bir şey değildir. Dil yarası yıllar geçse de unutulmaz ve kalplerde kırık bir cam gibi kalır ve kişileri de birbirinden uzaklaştırır. Yaptığımız iyilikleri, yaptığımız fedakarlıkları insanların yüzüne yüzüne söylememeliyiz.

 Yapılan iyilikleri unutmalıyız, yapılan kötülükleri ise unutmamalıyız ama bize kötülük edene dilimizle de saldırmamalıyız ve o kişilerin daha çok vicdan azabı çekmesine neden olmalıyız. Ne olursak olalım iyi bir insan olalım ve hiç kimsenin kalbini dilimiz ile yaralamayalım. Dillerimize hakim olalım, az konuşalım, çok dinleyelim. Kibirden ve hasetten de uzak duralım.

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...