“Hayatta En Hakiki Mürşit İlimdir.” Sözünü Kısaca Açıklayınız.

 “Hayatta En Hakiki Mürşit İlimdir.”  Sözünü Kısaca Açıklayınız.


Hayatta en hakiki mürşit ilimdir der Gazi Mustafa Kemal. Çünkü biliriz ki ilimin olduğu yerde, bilimin aktif olduğu yerde insanlarda sorgulama, araştırma , deney ve gözlem yapma yeteneği vardır. İlimin olduğu yerde sadece bir düşünceye sonsuza kadar bağlanmak yoktur.


 İlim insanlığa katkı sağlayan, hayatımızı daha da kolaylaştıran büyük bir güçtür. Çünkü ilim öyle kuvvetli bir ışıktır her geçen gün ilerleyen ve her geçen gün yeni icatlar, buluşlar yapılmasını sağlayan en büyük kaynağımızdır. İlimin olduğu yerde gerçekler vardır, insan yararına olan güzellikler vardır. İnsanlar sorgulama yeteneğine sahip oldukları zaman, çalışmaya çok önem verdikleri zaman, özgür düşünceyi  hayatlarının temeline oturttukları zaman işte böyle yerlerde ilimin gelişmesi de daha kolay ve daha çok olur. Biz gençler her zaman bilimin ve ilimin ışığından yürümeliyiz. 



Dünyada olup biten gelişmelere gözlerimizi kapatmamalıyız. Ülkemiz adına, insanlık adına nasıl bir şey üretebilirim, kendi yerli  arabalarımızı nasıl üretebiliriz, kendi topraklarımızı nasıl daha elverişli hale getirip kendi ürünlerimizi üretebilirim düşüncesi ile hareket etmeliyiz. İşte böyle yaptığımız zaman ülkemizin gelişmesi ve kalkınması da daha hızlı olacaktır. Tüm bunları sağlayacak olan ise ilimin yoludur, ilimin rehberliğidir. Eğitime çok önem vermeliyiz ve eğitimin temelini çok güçlü atarak gelecek  yarınlara da bilgili, başarılı ve iyi çocuklar bırakmalıyız.

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...