Hayata Yeniden Başlamak İçin Yapılması Gerekenlerle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 Hayata   Yeniden Başlamak İçin Yapılması Gerekenlerle İlgili Kompozisyon Yazınız.


Hayatta yaşadığımız acılar, ani kayıplar, yaşadığımız daha bir sürü olay bizi sarsabilir. Bu durumda hayata olan, yaşamaya olan isteğimiz azalır ve  motivasyonumuz da düşer. İnsan yaşadığı olayları atlaması elbette kolay değildir ama o acılara takılarak da hayatta ilerlememiz söz konusu olamaz. Hayata yeniden tutunmak için, hayatımızı daha mutlu kılmak için yapmamız gerekenler vardır. İnsan ilk olarak ne istediğini bilmelidir. Ne istediğini bilen birey kendini sorguya çekmeli, kendine doğru soruları sorabilmelidir.  


Hayatımızda neleri değiştirmek gerekir, neler fazlalık, neler eksiklik işte burada kendimize doğru yolu çizmemiz gerekir. Daha sonra  birey bir iş yapacağı zaman, bir işe başlayacağı zaman kendinden emin olmalıdır. Yani birey kendine güvenmelidir. Yeri geldiğinden kalbinin sesi dinlemelidir. Kişinin hayallerinin peşinden gitmesi, kalbinin sesini dinlemesi  işini iyi yapamayacağı anlamına gelmez tam aksine işimizi daha iyi ve daha mutlu bir şekilde yapmış oluruz. Bir işe başlarken bizden daha deneyimli insanlardan yardım almalıyız ve onlara da akıl danışmalıyız. Her şeyi ben yapabilirim, kimseye ihtiyacım yok gibi  çok bilmişlik yapmamalı, yeri geldiğinde destek almaktan da çekinmemeliyiz. İleri görüşlü olmalıyız. 


Yaptığımız ya da yapacağımız işlerin ileride neler getireceği konusunda ön görülü olmalıyız. Geçmişte yaşanılan olumsuz olaylara takılmamalıyız. Sürekli kaostan, acıdan beslenmemeliyiz. Buna takılıp kalırsak ilerleyemeyiz. Yine, yeniden yola koyulmalıyız ve  irademizin gücüne inanmalıyız. Bizi gerileten ve bize katkı sağlamayan alışkanlıkları değiştirmeliyiz ve kendimize güzel ve faydalı olan alışkanlıklar edinmeliyiz. Bu başta zor olacaktır ama disiplinli bir şekilde bunu yaptığımızda her şey daha güzele gidecektir. Gerçekçi olmalıyız, işlerimizi yaparken sebatı elden bırakmamalıyız. 


Sabırlı olan kişi er geç de olsa amaçlarına ulaşır. Unutmayalım ki atalarımız “ Sabır ile koruk helva olur; dut yaprağı atlas.” Demiştir. İşte burada sabırlı olmak da en önemli hususlardan biridir. Girişimci olmalı, yeri geldiği zaman da risk almaktan kaçınmamalıyız. İleriye bakmalıyız ve yolumuzda kendimizce ilerlemeliyiz. İletişim kurduğumuz kimseler bizim moralimizi bozan, kıskanç ve sürekli eleştiren bir tipse öyle insanlardan imkanımız varsa uzak durmalıyız, yoksa aramıza muhakkak mesafe koymalıyız. İşte bunları yaptığımız zaman hayat daha anlamlı ve daha güzel olacak ve mutluluk da bizlerle olacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...