“Öğretmenin Etkisi Sonsuzdur. Etkisinin Nerede Biteceğini Kendisi De Bilemez.” Sözü İle İlgili Kompozisyon Örneği

 “Öğretmenin Etkisi Sonsuzdur. Etkisinin Nerede Biteceğini Kendisi De Bilemez.” Sözü İle İlgili Kompozisyon Örneği



Öğretmen; öğrencileri için en büyük hazinedir. Çocuklar öğretmenleri sayesinde insan olmayı, insan kalabilmeyi ve güzel ahlaklı olmayı öğrenir.  İnsan her ne kadar ailesinden çok şey öğrense de bu öğrendiği şeyleri devam ettirecek olan ve çocuğu etkileyecek olan öğretmendir. Öğretmenin öğrenci üzerindeki etkisi sonsuzdur. Öğretmenin samimi bir bakışı, çocuğu olduğu gibi kabul edip ona tebessüm etmesi, ona güven aşılayıp onu geleceğe hazırlaması öğrenciyi çok iyi yerlere getirir.

 

 

Nitelikli öğretmenlerin elinden de nitelikli insanlar çıkar. Bu insanlar da geleceğimizin aydınları olur. Mesela yüreğinde hiç sevgi hissetmemiş, saygı görmemiş bir öğrenciye öğretmen sevgi  verir, saygı gösterir ve o çocuğa ilgi gösterirse bu çocuk mutlu olur. Mutlu olan çocuk da üzerine düşen sorumluluklarını yerine getirmek için, kendini ve öğretmenini mutlu etmek için daha çok çalışır ve büyük işlere imza atabilir. Öğretmenin öğrenci üzerindeki etkisinin nerede biteceğini öğretmen bile bilemez. Bu olumlu da olabilir olumsuz d. Çünkü nazıl ki her meslekte iyi olmayan kimseler oluyorsa bu öğretmenlik mesleği için de geçerli bir durum değildir. Buradaki maksat değerli ve fedakar öğretmenlerimizi kötülemek asla değildir.


 

 Çünkü onları her zaman ayrı bir yerde tutuyoruz zaten.  Ortada bir de öğretmenlik mesleğini yapan ama çocuklara sevgi göstermeyen, onlara hakaret eden ve onları aşağılayan öğretmenler de vardır. Her ne kadar bunların sayısı az da olsa bu öğretmenlerin yetiştirdiği çocuklar da gelecekte kendine güvenmeyen, mutlu olmayan, öğrenilmiş çaresizlik duygusunu yaşayan kötümser kimselere dönüşür.





 


 Bunu yapan da kötü öğretmenlerdir.  Kötü öğretmenlerin elinden çıkan çocuklar da  ne kendisine faydalı olur, ne de içinde yaşadığı topluma. Boş gezen, geleceğe umutla bakmayan, hayalleri olmayan bu çocukların ömrü kötü öğretmenler yüzünden heba edilmiş olur. Böyle çocuklarda ileride toplum için tehlikeli olur. İyi aile babası olmazlar, iyi bir komşu, iyi bir baba uya da anne,  iyi bir iş arkadaşı vb olmaz. İşte bunların nedeni de duyarsız ve niteliksiz öğretmenler yüzünden olur. İşte burada öğretmen olabilmek, iyi öğretmen, sevgi dolu öğretmen olmak ve çocukları koşulsuz sevmek çok ama çok önemlidir.

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...