Şiddete Karşı Düşünceleriniz Nelerdir? Açıklayınız.

 Şiddete Karşı Düşünceleriniz Nelerdir? Açıklayınız.


Şiddet her kimden nasıl ve ne şekilde gelirse gelsin insan olanın , insan gibi düşünenin yapacağı bir şey değildir. Şiddeti yapan kişinin insanlıktan nasibini aldığını düşünmüyorum.  Şiddet sadece vurmak, kırmak, acıtmak değildir. Psikolojik şiddet de en büyük yanlışlardan birisidir.


Şiddetin savunulacak hiçbir tarafı yoktur. Bebeklere, çocuklara, kadınlara , yaşlılara  yönelik cani davranışların hepsi kötülüktür.  Kısacası toplumun her kesiminde kim olursa olsun şiddet şiddettir. Şiddetin olduğu yerde korku vardır. Boyun eğme vardır, acı , kan ve göz yaşı vardır. Güven ortamı yoktur, kargaşa vardır, kaçma- kovalama vardır.


Medyanın da etkisi ile ne yazık ki şiddet bir türlü sona ermemektedir.  Devlet şiddet yapan kişi ya  da kişilere karşı sert önlemler almalıdır. Bunun af edilecek bir tarafı olmamalıdır. Hak eden hak ettiği cezayı almalıdır.  Baktığımız zaman bu sadece devletin yaptırımları ile çözülecek bir sorun değildir. Toplum bilinci olmadan, toplum ahlakı olmadan bu sorun ne yazık ki ortadan kalkmaz. Toplumun her kesimi buna bir dur demelidir.  Erkektir yapar, annedir çocuğuna vurur, evlattır yaşlı annesine bağırır,  korkutur…vb  Yok öyle bir dünya.


 Kimsenin kimseye canice davranışlarda bulunmaya hakkı yoktur. Kendi çocuğum kızarım da döverim de diyemezsiniz. Çünkü o çocuklarda size Allah’ın emanetidir. Şiddete karşı önlemler alınmalıdır,  her şeyden önce aile bireyleri  çocuklarını küçük yaşta güzel ahlak ile yoğurmalı sonra  çocuğun geleceği ile , hangi mesleği isteyeceği ile ilgilenmelidir. Ahlakı bozuk bir topluluğun, şiddete meyilli bir topluluğun uzun süre ayakta kalması güçtür.






Şiddetin her türlüsü;   izlediğimiz dizilerde bile vardır. Özellikle de kadına şiddet. Bu dizileri hem izleriz hem de şiddete dur deriz. Bu hiç samimi bir davranış değildir. Böyle dizileri de protesto etmeliyiz ve kesinlikle izlememeliyiz. Kadını küçük düşürecek, aşağılayacak ve ona her türlü şiddeti gösterecek ne olursa olsun bunu yok etmek için çalışmalıyız, insanlarımız bilinçli olmalı, devletin yaptırım uygulamasına gerek kalmadan bu büyük sorun ortadan kendiliğinden kalkmalıdır.

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...