Devlet Su İşleri Ne Amaçla Kurulmuştur ?

 

Devlet Su İşleri Ne Amaçla Kurulmuştur ?

Kısa adı DSİ olan Devlet Su İşleri ,  ülkemizin su kaynaklarını bilimsel ve teknik gelişmelere uygun olarak kullananların faydalanmasına sunmak ve suya bağlı olarak ortaya çıkabilecek zararlara karşı halkı korumak amacıyla , su kaynaklarımızın geliştirilmesini sağlamak amacıyla kurulmuştur . Kısacası DSİ su kaynaklarının korunması , geliştirilmesi ve yönetilmesinde lider kuruluş olması amacıyla kurulmuştur .





DSİ Genel Müdürlüğü Orman ve Su İşleri Bakanlığına bağlı olarak faaliyetlerini sürdürmektedir . DSİ ; sulu ziraatı yaygınlaştırma , taşkın koruma , büyük şehirlere içme suyu sağlama ve hidroelektrik enerji üretme amaçlarını gerçekleştirmek için baraj yapma faaliyetlerine öncelik vermektedir . Bu yüzden DSİ ülkemizin su kaynaklarının hangi maksatlar için kullanılması konusunda karar verici kurum konumundadır .




DSİ'nin kanunlarla belirlenen görevleri şunlardır :

- Yer altı suları ile ilgili etüt yaptırma ve kuyu açma/açtırma
- Yer altı sularının tahsisini yapma
- Yer altı sularının korunması ve tescili
- Arama , kullanma ve ıslah-tadil belgesi verme
- Baraj yapma
- Su depoları yapma

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...