Okula Başlarken Çocuğumuza Nasıl Yaklaşmalıyız ?

 

Okula Başlarken Çocuğumuza Nasıl Yaklaşmalıyız?


Çocukların okula başlaması  onlar için  farklı bir duygudur . Onun için endişeye kapılabilir , kendini kötü hissedebilir.  Çünkü ilk defa ailesinden bu kadar uzak kalacaktır .

Bunun için çocuğumuz okula başlarken çocuklarıma destek olmalıyız ve onlara şunları yapmalıyız:

*  Okul daha başlamadan çocuğumuz okula hazırlamalıyız . Yani onu okula götürmeli , okulu gezdirmeliyiz . Öğretmen , tenefüs , zil , arkadaş , müdür gibi kavramları ona anlaşılır bir dil ile ifade etmeliyiz.

* Okul öncesi eğitimden yararlanmalıyız . Çocukları akranları ile bir araya getirip  onların sosyalleşmesini  sağlamalıyız.

* Rahat olmalıyız . Endişelerimizin çocuğa geçmesine izin vermemeliyiz . Bunun için kaygılarımız yatıştırmaya çalışmalıyız .

* Çocuğun duygularını paylaşması için onu cesaretlendirmeliyiz . Kendi okul anılarımızı çocuğumuza anlatmalı ve ona okulu sevdirmeliyiz.

* Çocuğu okul ve öğretmen ile korkutmamalıyız . Yani bunları bir ceza unsuru gibi kullanmamalıyız.

* Okula başlama ile ilgili dergiler , kitaplar almalıyız.

* Çocuk okul ile ilgili bize soru sorduğunda onlara açık bir şekilde cevap vermeliyiz. 

* Okula başlama ve okulun bitiş saatlerini ona anlatın .  Okul çıkışı onu alacağınızı , onu eve getireceğinizi çocuğunuza güzel bir şekilde izah edin.






* Onu çok ama çok sevdiğinizi söyleyin ve okulun ona  mutluluk vereceğini söyleyin.

* Okulda yeni arkadaşların olacak , öğretmenin size güzel oyunlar oynatacak , her gün beslenme çantana çeşitli besinler konulacak diyerek ona okulu sevdirmeye çalışın.

* Anne ve baba olarak  çocuğa karşı davranışlarınızda tutarlı olun ve dayanışma içinde hareket edin.

* Rehberlik birimi ve öğretmenler ile  işbirliği içinde hareket etmeye çalışın .

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...