Çocuklarınıza Zaman Yönetimini Öğretmek İçin Yapılması Gerekenler Nelerdir ?

  

 Çocuklarınıza Zaman Yönetimini Öğretmek İçin Yapılması Gerekenler Nelerdir ?


Zaman yönetimini çocuklarımıza daha iyi öğretmek için şunlar yapılmalıdır:

* Anne ve baba olarak çocuklarınız ile birlikte  bir takvim oluşturun ve çocuğunuzun odasına  asın , takvimi çocuğun  sevdiği renkler ile yapın  ve kendi takvimini kafasına göre  süslemesine müdahale etmeyiniz.

* Zaman ile ilgili bazı sözleri verin ve bu sözleri kesinlikle yerine getirin . Örneğin bugün saat akşam beşte alışveriş merkezinde yemek yiyeceğiz deyin ve bunu mutlaka yerine getirin . Böylece  zaman farkındalığını  çocuğunuza öğretmeye başlamış olursunuz.

* Uyku saatlerini ,  oyun saatlerini , çalışma saatlerini çocuğunuz ile birlikte hazırladığınız takvime  çocuğun işaretlemesini sağlayınız.


* Okul öncesi  çocuklarımıza zaman algısını öğretmek için  sabah , öğlen , akşam gibi kavramları onlara öğretiniz ve bu  vakitleri çocuklara sık sık cümle içerisinde  kullanmaya çalışınız .

* Çocuğunuza iyi bir örnek olun . Onu zamanı geldiğinde okula götürün . Zamanı geldiğinde okulundan alın . Çocuğun dakikalarca okul bahçesinde sizi beklemesin . Oralarda fazla koşup yorulmasın .

* Ödevini zamanında bitirmediği zaman oyun  oynamak için yeteri kadar  vaktinin kalmayacağını deneyim etmesini sağlayın ki böylece  zamanında ödevini yapsın ve sorumlu biri haline gelsin.

* Çocuğunuza sabah kahvaltısında o gün neler yapacağınızı söyleyin . Günü planlamayı çocuğunuza öğretin.

* Zaman planlaması yaparken yaşadığını kaygıyı , stresi çocuğunuza yansıtmamaya çalışın.

* Çocuklarınıza önceliklerini belirlemeyi öğretin.

* Zamanı tanıyın ve çocuğunuza zamanı hatırlatın.




0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...