Suyun Hayatımızdaki Yeri ve Önemi Hakkında Bilgi

 

Suyun  Hayatımızdaki Yeri ve Önemi Hakkında Bilgi


Su dünyada yaşayan tüm canlılar için vazgeçilmez bir kaynaktır . Su olmazsa canlılar yaşamlarını sürdüremezler .Suyun olmadığı yerde salgın hastalıklar çoğalır ve ölümler hızla artmaya başlar. Su olmadığı zaman  hiçbir iş yapılamaz . Tarım yapılamaz , hayvancılık yapılamaz , sanayi işleri yapılamaz ve daha birçok iş aksar . Bunun için  su hayatımızda çok önemli bir yere sahiptir . Su insan yaşamında çok önemli bir yere sahiptir . İnsan hayatı için oksijenden sonra su ikinci sırada yer almaktadır.

Su insanların temel enerji kaynağıdır. İnsan hayatını sağlıklı bir şekilde sürdürebilmek için gün içinde 2 ila 3 buçuk litre civarında su içmesi gerekir . Tabi bu durum kişinin bünyesine göre de farklılık gösterebilir . Gün içinde içtiğimiz sıvı içecekleri su gibi görüyorsanız yanılıyorsunuz . Gün içerisinde içtiğimiz kahve , çay , ayran , meyve suları , çorba vb.  içecekler suyun yerini tutamaz . Bunu su içiyoruz diye algılamamalıyız . Bunun için de gün içinde su içmeye dikkat etmeliyiz . Yemek yemeden haftalarca yaşayabiliriz belki fakat su içmeyen bir insan susuzluğa ancak iki , üç gün dayanır.






Kilo vermenin en kolay yolu da su içmektir . Su olmayınca hayat da olmaz. Bunun için ölçülü miktarda su içmeliyiz ve sağlığımızı düşünmeliyiz .  Böbreklerimizin çürümemesi için , erken yaşta hastalıklara yakalanmamak için su tüketimine önem  vermeliyiz.

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...