Olimpiyatların Ülkemiz ve Dünya Açısından Önemi Nedir ?

 Olimpiyatların Ülkemiz ve Dünya Açısından Önemi Nedir ?


Olimpiyatların ülkemiz ve dünya açısından önemi , olimpiyatların ülkemiz ve dünyaya kazandırdıkları ile ilgili konulara geçmeden önce isterseniz olimpiyatların ne olduğu ilgili kısaca bilgi verelim :

Olimpiyatlar Nedir ?

Yaz ve kış olimpiyatları olmak üzere dört yılda bir düzenli bir biçimde düzenlenen ve dünya üzerindeki 200 üzerinde ülkenin katılımı ile gerçekleştirilen en kapsamlı spor organizasyonuna olimpiyat oyunları adı verilmektedir . Tarihi M.Ö 8. Yüzyıldaki antik oyunlara dayanmakla birlikte ilk modern oyunlar 1896 yılında gerçekleştirilmiştir . 1916 yılında birinci Dünya Savaşı'ndan dolayı ; 1940 ve 1944 yılında da 2. Dünya Savaşı'ndan dolayı oyunlar gerçekleştirilememiştir .

Oyunlar 400 üzerinde kategoride 13 000'den fazla sporcunun katılımıyla gerçekleşir ve birinciler altın , ikinciler gümüş ve üçüncü olanlar da bronz madalya ile ödüllendirilir .

Olimpiyat Halkalarının Anlamı Nedir ?

Olimpiyat bayrağında yer alan iç içe geçmiş halkalar Asya , Avrupa , Afrika , Amerika ve Avustralya kıtalarını temsil etmektedir . Bu renkler seçilirken en az bir ülke bayrağında bulunması özen gösterilmiştir yani aslında bu renkler ülkeleri temsil etmektedir .

Olimpiyat Oyunlarının Ülkemiz ve Dünya İçin Önemi


Olimpiyat oyunlarının hem ülkemiz için hem de dünya için büyük önemi vardır . Olimpiyat oyunları tüm ülkelerin katılımı ile gerçekleştirildiği için ülkeler arasındaki iletişimi artırır , kültürel etkileşimi gerektirir . Oyunlar sayesinde dil , din , ırk ayrımı olmaksızın tüm insanlar bir araya gelir . Bu da devletler ve milletler arasında saygı ve sevginin gelişmesi sağlanır . Ayrıca bu oyunların ekonomik olarak da büyük faydası vardır . Oyunlar sayesinde ülkemizin tanıtımını tüm dünyaya yapma imkanı bulmuş oluruz . Hem oyunlar sırasında hem de oyunlar sonrasında ülkemiz çok sayıda turist kazanır . Ülkemize gelen turistler ülkemize has süs eşyaları , yiyecekler ya da giyecekler gibi ürünler alarak ülkemize döviz kazandırırlar .

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...