Meslek Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nedir ?

 Meslek Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler


Toplumda yaşadığımız ve kendimizin ve yakınlarımızın ihtiyaçlarını karşılayabilmek için bir meslek sahibi olmamız gerekir . Kişi hem kendisi için  hem de içinde yaşadığı toplum için çalışıp bir meslek sahibi olmalıdır . Çünkü hiçbir mesleği olmayan insan boş gezer ve kötü alışkanlık sahibi olur ve vaktini boşa geçirir , topluma da hiçbir faydası bulunmaz . Meslek seçiminde dikkat edilmesi gereken hususlar  şunlardır:

* Bireyin kendisine uygun  ve kendi istediği bir mesleği seçmesi o kişi için daha faydalı olur.

* Birey kendinde hangi yeteneklerin olduğunu , hangisinin olmadığını bilmeli ve yeteneğine uygun olan meslekleri seçmelidir.

* İlgi duyulan alanlar belirlenmelidir . Yani sadece yetenek de tek başına yeterli olmaz . Bir işe yeteneğiz vardır fakat o işi yapmaktan zevk almıyorsunuzdur . Örneğin ;  doktorluk mesleğine  eliniz daha yatkındır fakat bu mesleğe hiç ilginiz yoksa o yaptığınız meslekten manevi bir doyum sağlayamazsınız . Bundan dolayı kişinin hem yetenekli hem de o mesleğe bir ilgisi olması gerekir.

* Eğitim :  Birey yapacağı iş hakkında iyi bir eğitimden geçmelidir , böylece işin inceliklerini daha iyi bilir ve işinde daha uzman olur , hem kendisine hem de içinde yaşadığı topluma faydalı bir kimse haline gelir . Çünkü eğitim olmadan hiçbir işten tam anlamıyla  başarı sağlanamayabilir . Bundan dolayı iyi bir eğitim alınması gerekir.

* Meslekler Hakkında Bilgi Edinmek : Kişi hangi mesleği seçeceğine henüz karar vermediyse çeşitli meslek dallarını araştırmalı  , bu meslekten kendi yeteneğine ve ilgi alanına göre olanını seçmeli ve iyi bir eğitim süzgecinden geçmeli ve başarılı bir çalışan birey haline gelmelidir.





0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...