Atom Bombası İnsanlığa Nasıl Zararlar Vermiştir ? Maddeler Halinde Yazınız .

   Atom Bombası İnsanlığa Nasıl Zararlar Vermiştir ? Kompozisyonu maddeler halinde yazınız.

Bir çeşit nükleer silah olan atom bombası ,  çok küçük miktardaki maddenin  büyük bir şekilde , devasa bir boyutta enerji açığa çıkarmasına neden olur . Atom bombası adı üzerinde bombadır ve insanlığı yok edecek kadar etkilere sahip olmuştur . İnsanlığa büyük zararları olmuştur , etkisi kimi ülkelerde hala  devam etmekte ve çeşitli hastalıklara da neden olmaktadır.

Atom bombası savaş sırasında iki defa kullanılmıştır . İkinci Dünya Savaşı sırasında Amerika Birleşik Devletleri tarafından büyük bir insanlık suçu işlenmiştir . Amerika Birleşik Devletleri 2. Dünya Savaşı'nda Japonya'ya  ( Hiroşima ve Nagazaki)  atom bombası atmıştır ve binlerce insanın ölümüne , yaralanmasına , kalıcı hasarların oluşmasına neden olmuştur . Şimdi bu sonuçları maddeler halinde  sıralayalım:

* Atılan atom bombası gözleri kör edecek bir güce sahip olmuş ve binlerce insan ilk patlamanın esnasında ne yazık ki hayatını kaybetmiştir.

* Atom bombası  geniş alanları etkilemiş , bomba atıldıktan sonra  atılan bölgede her şey  yanıp kül olmuştur . İnsanlık büyük bir drama şahit olmuş , büyük insanlık ayıbı yaşanmıştır.

* Binlerce insan ölmüş ve bu atom bombası binlerce insanda kalıcı değişikliklere neden olmuş ve bu hasarlar da hala da devam etmektedir.
* Seksen bin kişi hayatını kaybetti , yüz bin kişi ise çeşitli hasarlar alarak yaralandı ,  insanın görünümünde değişiklikler oldu, tuhaflıklar oldu.
* Radyasyondan kaynaklanan ölümler  oldu.

* Atom bombası patlamadan bir kaç dakika önce yağan yağmur ile tüm radyoaktif maddeler bölgeye indi ve bu da daha çok  kalıcı etki bıraktı.
*  Atom bombasının patlamasının etkisi ile atmosfere  tonlarca radyoaktif madde ve kül yayılmıştır. Bu da  canlıların yaşamına büyük zarar vermiştir.




* O bölgede yaşayan binlerce canlı türü de ne yazık ki yaşamını kaybetmiştir.

* Sonuçta çok insan ölmüş yaşayanlarda da şu sorunlar çıkmıştır:  Mide bulantısı, kusma, saç kaybı, görme bozukluğu, kan hücresi kaybı olmuştur. Bu sonuçlar şu hastalıklara neden olmuştur: Kanser, Lösemi, Kısırlık, doğumda çeşitli kusurlar ve daha birçok hastalığa neden olmuştur.
* Binlerce yerleşim yerleri, iş yerleri ve daha birçok yer patlamanın etkisi ile anında yok olmuştur .

İşte tüm bu acı sonuçlar atom bombasının insanlığa ne kadar zarar verdiğini açıklar. 

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...