Şener Şen İle İlgili İlginç Bilgiler

Şener Şen İle İlgili İlginç Bilgiler


Bu yazımızda sizler için Türk sinemasının usta oyuncularından Şener Şen'in hayatı ile ilgili ilginç bilgileri derlemeye çalıştık . Türk sinemasının ve bizlerin göz bebeği olan usta oyuncunun hayatı ile ilgili ilginç bilgilere geçmeden önce isterseniz kısaca Şener Şen hakkında bilgiler verelim :

1941 yılında Adana'da dünyaya gelmiştir . Sanat hayatı tiyatro ile başlamış daha sonra beyaz perdeye geçmiştir . ilk olarak 1958 yılında Yeşil Sahne'de oyunculuğa başlamış , 1964-66 yılları arasında Doğu Anadolu Bölgesi'nde çeşitli köylerde öğretmenlik yapmıştır . Daha sonra İstanbul Şehir Tiyatrolarında profesyonel oyunculuğa başlamıştır . Uzun yıllar yan rollerde gözüken Şener Şen Bizim Aile ve Hababam Sınıfı serisi ile iyiden iyiye ön plana çıkmaya başlamıştır . Kemal Sunal ve İlyas Salman ile birçok filmde rol aldı . " Namuslu " filmiyle ilk kez başrolde yer almıştır . İki kez evlilik yapmıştır .

Şener Şen İle İlgili İlginç Bilgiler

1. Yeşil Çam'ın unutulmaz karakterlerinden Ali Şen'in öz oğludur .
2. Gerçek adı Ali Haydar Şen'dir . Bu adı "İkinci Bahar" dizisinde kullanmıştır .
3. 1964-1966 yılları arasında sınıf öğretmenliği de yapmıştır .
4. Namuslu filmiyle ilk kez başrol oynamıştır .
5. Tiyatro ve dublaj yaptığı dönemlerde ailesini geçindirmek için işportacılık da yapmıştır .
6. Büyük bir şapka koleksiyonu vardır . Gittiği her şehir ve ülkeden çeşitli şapkalar toplamaktadır .
7. İlyas Salman ile birçok filmde rol almalarına rağmen aralarında siyasi görüş farklılığından kaynaklanan bir küslük bulunmaktadır .
8. Rol aldığı filmler dışında hiçbir konuda röportaj vermemektedir.



0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...