Geri Dönüşümün Önemi İle İlgili Yazı

 Geri Dönüşümün Önemi İle İlgili Yazı 

Yeryüzündeki bazı kaynaklar kendini yenileyememekte yani her geçen gün biraz daha fazla azalmaktadır . Petrol doğalgaz ve benzeri kaynaklar her geçen gün daha da azalmaktadır . Bu yüzden bu tür kaynakları hem idareli kullanmalı hem de geri dönüşümünü sağlamalıyız .

Unutmamalıyız ki geri dönüşüm dünyamızın geleceği açısından son derece önemlidir . Mesela bir ton kağıdın geri dönüşümünün sağlanması 17 tane ağacın kesilmesine önlemektedir . Başka bir örnek olarak bir ton camın geri dönüşümünün 100 litre petrolden tasarruf anlamına geldiğini verebiliriz . Geri dönüşüm ayrıca birçok ürünün üretilmesi sırasında harcanan enerjinin yarıya inmesini sağlamaktadır .


Mesela metal bir kap üretilirken madenin ocaktan çıkarılıp kap haline getirilene kadar harcanan enerji ile geri dönüşüme gönderilen bir metalin kap haline getirilmesi sırasında harcanan enerji arasında büyük fark vardır .


Bu örneklerde de olduğu gibi ülkemizin dünyamızın geleceği için geri dönüşüme çok önem vermeliyiz . Geri dönüşüm sayesinde  gelecek kuşaklara yaşanılabilir bir dünya bırakabileceğimizi  unutmamalıyız .

1 yorum:

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...