Dost Kara Günde Belli Olur Sözünü Açıklayan Bir Kompozisyon Yazınız.

Dost Kara Günde Belli Olur Sözünü Açıklayan  Bir Kompozisyon Yazınız.


Hayatta  mutlu anlarımız olur , sıkıntılı zamanlarımız olur . İnsan olduğumuz için hem iyi hem de kötü günler geçirebiliriz. İyi günümüzde zaten üzülmeyiz  çünkü adı üstünde iyi gündür fakat kötü günümüzde aradığımız ilk şey ise yakın dostlarımızın yanımızda olup olmadığıdır.  Dostlar kötü günde , kara günde , zorlu günlerde yanımızda olduğu zaman dost olur.

Sevdiğimiz kişilerin, dost olarak gördüğümüz kişilerin kara günlerinde de yanında olmalıyız . Kötü günlerinde onları yalnız bırakmamalıyız , onların yaşadığı zorlukları görmezden gelmemeliyiz. Çeşitli bahanelere sığınıp yardım etmekten kaçmamalıyız. Dost dediğin insanın her anında yanında olmalıdır.  Fakat en önemli an ise  bize  ihtiyacı olduğu an , kötü anlarıdır. Dost kara günde belli olur sözü de bize dostlarımıza  sıkıntılı zamanlarında yardım etmemiz gerektiğini anlatmak istemiştir. Gerçek dost  zor günlerinizde siz sırtını çeviren değil, yüreğini açan, ekmeğini paylaşan, suyunu paylaşan kişilerdir.



Bundan dolayı   bizi dost olarak gören kimseleri çok sevmeliyiz , onların sadece mutlu anlarında, maddi durumunun iyi olduğu zamanlarda yanlarında olmamalıyız. Onların yanında onar en kötü duruma düştüğü zaman bulunmalıyız ki diğer insanlardan bir farkımız olsun ve işte dost bu denilsin.

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...