Birlik Ve Beraberlik İle İlgili Özdeyişleri Yazınız

Birlik   Ve Beraberlik İle İlgili Özdeyişleri Yazınız

Birlik ve beraberliğin olduğu yerde dayanışma olur . Dayanışma içinde olan toplumları da kimse yok edemez.  Atalarımız  "Bir elin nesi var, iki elin sesi var’’ sözünü de bunun için demişlerdir.  İnsanlar bir işi birlikte yaptığı zaman o iş daha kısa sürede biter.  Fakat bir olunmadığı zaman hem zamandan tasarruf edilmemiş olur hem de kişi çok emek harcamış olur . Bunun için her zaman birlik ve beraberlik içinde hareket etmeliyiz.

Birlik ve beraberlik  ile ilgili özdeyişler şunlardır:
”Birbirinize sırt çevirmeyiniz. Birbirinize kin tutmayınız. Birbirinizi kıskanmayınız. Birbirinizle dostluğunuzu kesmeyiniz. Ey Allahı’n kulları kardeş olunuz.’’  Peygamber Efendimiz.

* ”Büyük işler, önemli atılımlar; ancak birlikte çalışma ile elde edebiliriz.” Gazi Mustafa  Kemal Atatürk

*  ”Birlik ve beraberlik; ölümden başka her şeyi  yener.’’  Gazi Mustafa Kemal Atatürk.

* Ey Türk ırkı ! Tutsaktan özgür, yoksulsan varlıklı, çıplaksan giyimli olacaksın. Yeter ki  düşmanlarına kanma ! yeter ki, birliğini bozma.’’ Bilge Kağan.

* ‘’Bir mum, diğer mumu tutuşturmakla  ışığından bir şey kaybetmez.’’  Mevlana
* ‘’ Tek elle alkışlanmaz.’’ Çin atasözü.

* ‘’ Allah'a ve Resûl'üne itaat edin ve birbirinizle çekişmeyin. Sonra gevşersiniz ve gücünüz, devletiniz elden gider. Sabırlı olun. Çünkü Allah sabredenlerle beraberdir.’’ Enfâl Suresi.



* "Birbirinize sırt çevirmeyiniz. Birbirinize kin tutmayınız. Birbirinizi kıskanmayınız. Birbirinizle dostluğunuzu kesmeyiniz. Ey Allah'ın kulları kardeş olunuz.’’ Sevgili Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa.

* " Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım, sevelim, sevilelim, bu dünyaya kimseye kalmaz.’’ Yunus Emre.

* " Birlik ve beraberlikte kuvvet, ayrılıkta sıkıntı ve felaket vardır.’’ 2.Abdülhamit Han

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...