Özgürlük, Hürriyet, Bağımsız Yaşama Konulu Düşünce Yazısı Yazınız.


Özgürlük, Hürriyet, Bağımsız Yaşama Konulu Düşünce Yazısı Yazınız.

Vatan toprakları içinde  özgürce yaşayabilmek, başka milletlerin manda ve himayesi altında yaşamamak  bizim için çok önemlidir. Çünkü biz Türkiye Cumhuriyeti insanları olarak  özgürlüğümüze, hürriyetimize, bağımsızlığımıza her zaman  önem  vermişizdir. Atalarımız bize bu değerli toprakları emanet etmiştir. Canlarını vermişlerdir fakat özgürlüklerini asla teslim etmemişlerdir. Çünkü bizim asil kanımızda özgürlük her saniye atan bir  nefes gibidir.

Özgürlük  bizim  için   yaşamanın da tam anlamıdır. Kendi dilimizi  konuşabilmek, kültürümüzü kendi topraklarımız içinde doya doya yaşatmak yaşamanın da anlamıdır, tadıdır.  Bu ülke bugünlere   ne çileler çekerek, ne badireler atlatarak gelmiştir. Ay yıldızlı al bayrağımız bugün göklerde bağımsızlığın sembolü olarak dalgalanıyorsa,  özgürlüğün kanıtı olarak  dalgalanıyorsa işte bunu ecdadımıza, askerlerimize, kadınlarımıza  ve Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyuz. Bu  toprakların değerini bilmeliyiz ve bu vatana sahip  çıkmalıyız. Bağımsız yaşamanın   ne denli önemli olduğunu unutmamak için değerli şairimiz üstadımız sevgili Mehmet Akif Ersoy’un şu sözünü  unutmamalıyız:

‘’ Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.’’ İşte bu sözün öneminden de anlaşılacağı gibi vatanımıza sahip çıkmalıyız ve bağımsızlığımızdan her ne pahasına olursa olsun asla ve asla ödün vermemeliyiz.
Diğer bir şu önemli sözü de aklımızda bulundurmalıyız:
* '' Hürriyet ve  istiklal benim karakterimdir.''  ( Mustafa Kemal Atatürk)

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...