‘’ Savaş Dünya Barışını Nasıl Etkiler?’’ Konulu Kompozisyon Yazınız


‘’ Savaş Dünya Barışını Nasıl Etkiler?’’  Konulu Kompozisyon Yazınız

Savaşın olduğu yer, mazlumlara zararın verildiği yer insanlığın olmadığı  yerdir. Bir yerde  savaş varsa orada acı, gözyaşı , ayrılık, hasret ve kan vardır. Savaşın olduğu yerde insanlık yoktur. İnsanların yaşam hakkı, yaşama hakkı elinden alınmıştır. Özgürlük yoktur, mutluluk yoktur elbette. Güven yoktur, kaygı ve endişe kaplamıştır küçücük yürekleri, körpe kuzuları ve nice canları.

Bombalar altında doğan masum bebekler vardır, çocuklarını korumaya çalışan  anneler vardır. Savaş olduğu zaman barış elbette olmayacaktır. Savaş dünya barışına  zarar  verir. Çünkü savaş olduğu zaman insanlar hayatını kaybeder, yaralananlar olur,  en yakınlarını kaybedenler olur, çevre kirliliği olur ve daha birçok olumsuzluklar ortaya çıkar. Savaşın olduğu yerde hayat  durmuştur. Nefes almak yok gibidir. Özgürlük yoktur, insan hakları yoktur, adalet yoktur. Bunun için savaşların bir an  önce son bulması gerekir. Dünya barışının uzun ömürlü olması için dünya devletlerinin bir araya gelmesi ve  barış için çok çalışması gerekir. Herkes  paylaşmayı, yardımlaşmayı  bilirse, empati kurma becerisine sahip olursa savaşlar da son bulur.

Bunun için Mustafa Kemal Atatürk ‘’ Yurtta Barış Dünyada Barış’’ demektir. Diğer bir güzel söz ise şudur: '' Dağlar, insanlar ve hatta ölüm bile  yorulduysa  şimdi en güzel şiir,  barıştır.''  Yaşar Kemal.  
'' Kuşlar gibi uçmasını,  balıklar gibi yüzmesini öğrendik. Ancak bu arada çok basit bir şeyi unuttuk;  kardeşçe yaşamayı.''  Martin Luther King.
  İşte bu sözler  yaşatıldığı zaman  dünya barışı sağlanır ve insanlar  mutlu yaşama sahip olur.

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...