İyi Bir Birey Ve Başarılı Bir Birey Nasıl Olunur? Kompozisyon Halinde Yazınız.


İyi Bir Birey Ve Başarılı Bir Birey Nasıl Olunur? Kompozisyon Halinde Yazınız.

İyi bir insan olma, erdemli ve ahlaklı bir insan olma ilk önce ailede başlamalıdır.  Bir çocuğun ilk öğrenmesi gereken şey güzel ahlaklı olmak ve iyi insan olmaktır. Bu konuda en büyük görev ailelere ve öğretmenlere düşer.  İyi bir insan olmak için herkes için iyi düşünmeliyiz. Temiz kalpli olmalıyız. Kimsenin başarısını kıskanmamalıyız ve kendimizi kimse ile kıyaslamamalıyız.

Çevremizde bize ihtiyaç duyan insanlar varsa onlara gücümüzün yettiği kadar yardım etmeliyiz. Hiçbir arkadaşımıza kötü davranmamalıyız. Kimsenin dedikodusunu yapmamalıyız. Kimseye iftira atmamalıyız.  Yalan söylememeliyiz.  Doğadaki her şeye karşı saygılı olmalıyız ve hayvanlara zarar vermemeliyiz. Güvenilir ve dürüst insanlar olmalıyız, hoşgörülü olmalıyız. İnsanlara karşı ön yargılı olmamalıyız. İnsanları olduğu gibi kabul edip insanların özel yaşamlarına müdahale etmemeliyiz. İyi bir insan aynı zamanda sorumluluklarını da yerine getirmelidir.  Sorumluluklar tam anlamı ile yerine getirildiği zaman başarılı bir insana dönüşürüz. Başarılı insan olmak için derslerimize iyi çalışmalıyız, ödevlerimizi zamanında yapmalıyız.  Çok fazla ekran karşısında vakit geçirmemeliyiz. Başarılı olmak istiyorsak çok sayıda kitap okumalıyız. Bu sayede genel yetenek ve genel kültürümüz gelişir ve başarılı, ülkesini ve milletini çok seven, onu yücelten insanlar haline gelebiliriz. 

Başarıya ulaşmak için karşımıza çıkan en ufak bir zorlukta hemen pes etmemeliyiz. Bunun için daha çok mücadele etmeliyiz ve başarı merdivenlerine adım adım ulaşmalıyız.

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...