‘’Dürüst Olduğun İçin Kaybedebilirsin Ama Yalan Söyleyip Utanmaktan İyidir.’’ Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.


‘’Dürüst Olduğun İçin Kaybedebilirsin Ama Yalan Söyleyip Utanmaktan İyidir.’’ Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

Bu hayatta en büyük erdem güvenilir ve dürüst bir insan  olmaktır. Aynı zamanda merhametli ve şefkatli bir  insan olmaktır. Dürüst insanlar  lafı  doğrudan söyleyen, yalan söylemeyen, kimseye yaranmaya çalışmayan insanlardır. Dürüst insanlar her zaman doğrudan yana oldukları için bu durum kimi yalancı  ve başkalarına yaranmaya çalışan kimselerin hoşuna gitmez.

Kişi dürüst olduğu için bazen kaybedebilir  fakat onurunu, haysiyetini kaybetmez. Gün gelir  istediği hedeflere ulaşır. Yalancı insan ise dürüst olmadığı için bir  yerlere gelebilir, herhangi bir işte yükselebilir fakat onurlu olamaz. Çünkü yalancıdır. Utançla yaşamak kişiyi daha çok rahatsız eder ve yalancı kimseler utançla yaşadıkları için mutlu olamazlar. Yalancıların yalanı da eninde sonunda ortaya çıkar. Böyle olunca da yalancı insanlar  her şeyini kaybedebilir ve toplum tarafından dışlanabilirler. Dürüst insanın dürüst olduğu er geç anlaşılınca ise o insana daha çok değer verilir ve o insan  yüceltilir. Böyle olunca da dürüst insan her zaman kazanmış olur. Allah katında da dürüst insan olmak çok sevaptır.

Yüce Allah her zaman dürüst insanların yanında olur. Dürüst kimseler hem bu dünyada karşılığını alır, hem de yaptığı iyiliklerin karşılığını öbür dünyada alır. Bunun için her zaman dürüstükten yana olunmalıdır ve yalancı asla olunmamalıdır. Çünkü yalancının mumu yatsıya kadardır.

3 yorum:

  1. Abi çok teşşekkürler kompozisyon çok güzel olmuş ellerize sağlık

    YanıtlaSil
  2. inş hoca beğenir lan





    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çoook güzel mükemmel olmuş

      Sil

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...