Cömertlik Ve Yardımın İnsana Kazandırdıkları Nelerdir ? Yazınız .


Cömertlik Ve Yardımın İnsana Kazandırdıkları Nelerdir ? Yazınız .

Cömert insan olmak  , yardımsever insan olmak ancak içinde vicdan ve merhamet sahibi olan insanlara özgüdür . Çünkü merhametli olan insanlar cömerttir .  Hayatımızda her zaman cömert olmalıyız .  Elinde imkanı olmayan , yetim kalan , öksüz kalan çocuklara el uzatmalıyız ve onların yanında olmalıyız . Yolda kalmışlara , darda kalmışlara Allah için, insanlık için el uzatmalıyız ve onlara destek olmalıyız .

Cömert olan insan  , empati kurma becerisine sahip bir insan olduğu için  başkalarını düşünür .  Cömertlik ve yardımseverlik kişinin iç huzurunu bulmasına yardım eder . Çünkü o kişi gece yatağa yattığı zaman  vicdanı sızlamaz . Çünkü insanlara yardım etmiştir , bencil davranmamıştır .  Bunun için de mutlu olur ve  huzurlu olur . Cömert ve yardımsever insanlar toplum tarafından da sevilir ve sayılır . Allah katında da cömert insanlar için, yardımsever insanlar için büyük mükafatlar vardır .  İşte tüm bunlar için  sevgili Mevlana hazretlerinin de dediği gibi  ‘’ Cömertlik ve yardımseverlikte akarsu gibi olmalıyız.’’.

Çünkü içi temiz olana, insan olana, insanca yaşamak isteyene yakışan en onuru davranış da  budur.

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...