Faydalı İşler Yapmak Konulu Konuşma Yazınız


Faydalı İşler Yapmak Konulu Konuşma  Yazınız

İnsanın bu dünyadaki amacı sevmek , sevilmek ve insanlığa faydalı işler yapmak olmalıdır. Faydalı olmaktan kasıt ilk önce iyi bir insan olmaktır . İyi olan, ahlaklı olan insan kimseye zarar vermez . Bunun aileler çocuklarına iyi insan olmayı öğretmelidir . Bilinçli insanlar olmalıyız . Çevremizi, doğamızı temiz tutmalıyız . 

Çevredeki canlılara zarar vermemeliyiz . Hiçbir hayvanın  canını acıtmamalıyız . İnsanlar arasında laf taşımamalıyız . Amacımız olmalıdır bu hayat ile ilgili .  Bunun için de  o amaca ulaşmak için planlı ve programlı bir şekilde çalışmalıyız . Kendimize ve içinde yaşadığımız topluma faydalı olmalıyız . Ülkemizi geliştirmek için mesleğimiz ne ise o mesleği en iyi şekilde icra etmeliyiz . Mesleğimizi yerine getirirken  hiç kimseden rüşvet almamalıyız , yetim , öksüz hakkı yememeliyiz . İnsanlara iftira atmamalıyız . Adaletli olmalıyız . İnsan haklarına çok ama çok önem vermeliyiz . Farklılıklarımız bizim bütünlüğümüzdür anlayışı ile hareket etmeliyiz . İnsanlar arasında din , mezhep , ırk ayrımı yapmamalıyız .

İnsanlığa fayda sağlayan buluşlar yapmalıyız . Bilim ve fen yolunda ilerlemeliyiz .  Fakir olanlara yardım etmeliyiz . Milletimiz için her zaman birlik, beraberlik ve dayanışma içinde hareket etmeliyiz . Kardeşçe yaşamalıyız ve dünyaya barışı yaymalıyız .

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...