Ailenin Ve Yakın Çevrenin Çocuklar Üzerindeki Etkisi Konuşma Hazırlayınız


Ailenin Ve Yakın  Çevrenin Çocuklar Üzerindeki Etkisi Konuşma Hazırlayınız

Çocuğun   ilk eğitim aldığı yer ailesidir .  Çocuğun yakın çevresi de çocuğun gelişimi üzerinde etkilidir . Aile ve çocuğun çevresi çocuğa iyi yönde örnek olursa o çocuk da ilerde iyi bir insan olacaktır , çalışkan ve üretken bir kimse olacaktır . Huzursuz ve mutsuz bir aile içinde büyüyen çocuk da hırçın ve mutsuz olacaktır .

Çevresinde kaba  kelimeler kullanan kişileri örnek alacak ve kötü bir ahlaka sahip olacaktır . Bunun için de çocuğa iyi bir çevre ortamı oluşturmak gerekir . Çocuğumun kiminle arkadaşlık kurduğunu takip etmeliyiz .  Çocuğumuzu huzurlu bir aile ortamı içinde büyütmeliyiz . Eşler arasında sevgi, saygı, dayanışma ve birlik  olmalıdır . Yakın çevrede çocuğa iyi şeyler öğretmelidir . Çünkü çocuğun nasıl bir geleceğe sahip olacağı onun yetiştiği ortama da bağlıdır . Bundan dolayı çocuklarımıza sahip çıkmalıyız , onları iyi yetiştirmeliyiz . Onların her açıdan gelişmelerini sağlamak için  onlara elimizden gelen her türlü desteği sağlamalıyız .

Gelecek nesillerimizin sağlıklı , huzurlu  ve mutlu olması için çocuklarımızı çok sevmeliyiz ve onlara kıymet vermeliyiz . Onların kötü bir ortamda büyümesine müsaade etmeliyiz . Onlara iyi örnek olmalıyız.

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...