‘’İnsan Alışkanlıklarının Çocuğudur .‘’ Sözünü Açıklayınız .


‘’İnsan Alışkanlıklarının Çocuğudur .‘’ Sözünü Açıklayınız .

Alışkanlıklarımız daha küçük yaştayken başlar . Alışkanlıklarımızı da küçük bir bebek gibi besleriz , büyütürüz . Daha sonra o alışkanlıklardan ayrılmamız çok zor olur .  Çünkü o alışkanlıkların derinine inmemiz gerekir . 

Alışkanlıklar kolay değişmediği için bu biraz zaman alır . Hiç kimseyi bir anda değiştiremezsiniz .  Bunun için daha küçük yaştayken aileler çocuklarını iyi eğitmelidir .  Çocuklara iyi yönde model olmalıdır . Örneğin ; dedikoduyu alışkanlık haline getirmiş bir kimseyi bu huyundan kolayca vazgeçiremeyiz . Çünkü dedikodu yapmak onda kökleşmiştir artık .  Kişinin değişmesi biraz zor olacaktır . Bunun için güzel alışkanlıklara sahip olmalıyız her zaman . Küçük yaşlardayken çocuklarımıza terbiyeli olmayı öğretmeliyiz , kalp kırmamayı öğretmeliyiz , dedikodu yapmamayı öğretmeliyiz .

İşte böyle güzel alışkanlıkları da kazandırdıktan sonra bu güzellikleri de değiştirmek zor olduğu için böyle kişiler topluma ve insanlığa fayda sağlar .

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...