Vatan Özlemi Konulu Hikaye Yazınız.


Vatan Özlemi Konulu Hikaye Yazınız.

Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde dünyaya gelmiştim .   9 çocuklu bir ailenin   ortanca çocuğu olarak dünyaya gelmişim . Babam işçiydi . Ne iş bulursa yapar ve alın teri ile para kazanırdı. Çocuklar büyümeye başlayınca ve okul masrafları ortaya çıkınca babam artık daha da zorlanıyordu . Artık maddi olarak çok zor günler yaşamaya başlamıştık . Bir gün uyandığımızda babam  Almanya ile Türkiye arasında bir antlaşma  yapıldığını ve  Almanya'nın birçok işçiye gereksinim duyduğunu söyledi . Böylece bizim de oraya gitmemiz gerektiğini ve belki orada çalışarak daha iyi bir duruma kavuşacağımızı söyledi .

Yıl 1965'ti . 13 Kasım sabahı uyandık ve  ailem ile birlikte Almanya'ya göç ettik . O yıllarda akrabalarımızdan yol parası aldık ve aldığımız paraları babam onların hesabına zamanı gelince yatırdı . Almanya'ya varmıştık. Annem ve kardeşlerim kendimizi bi garip hissetmiştik. Burada  hiç kimsenin dilini bilmiyorduk , ne dediklerini anlamıyorduk , insanlara şüphe ile yaklaşıyorduk . Kültürleri hiç bizim kültürlerimize benzemiyordu , insanlar çok soğuk ve bencil davranıyordu bize . Ülkemizi özlemeye başlamıştık ,  komşumuz Fatma Teyzenin yufka böreği burnumda tütüyordu . Buradaki insanlar ise  hiç  benim ülkemin insanları gibi değildi . Herkes sabahın erken saatlerinde işine gidiyor , işinden geliyor ve insanlar arasında samimiyet denen bir  şey yoktu . Günler geçiyor ve babam çalışıyor artık durumumuz daha iyiye gidiyorduk . Burada daha sonraki zamanlarda Almancayı öğrendik , burada okuduk ve kendimizi geliştirdik .  Ama içimizdeki vatan özlemi hiç bir zaman  gitmedi . Bir sabah babam  hepimizi Türkiye'ye götüreceğini söyledi . Çünkü  araba kiralamıştı ve vatanımıza gidecektik . Çok mutlu olmuştum , cennet ülkem Türkiye'ye gidecektik ve oraların  mis kokusunu içime çekecektim . Ertesi gün arabaya bindik ve yola koyulduk . En sonunda ülkeme geldik ve yakınlarımız ile  sarıldık , ağlaştık .

O günler güzel geçti ve daha sonra işimiz Almanya'da olduğu için yaban ellere geri döndük. Ben de emekli olunca ülkeme geri döneceğim  ve oradan ev alıp arsa alıp ömrümü  vatanımda geçireceğim günlerin hayali ile çalışmaya devam edeceğim. Allah kimseyi vatanından ayrı koymasın, kimse vatan özlemi ile yanıp tutuşmasın.

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...