Bir dik duruşun, Kaç yenilgi kaç gözyaşı, Kaç kalp ağrısı ettiğini bilemezsiniz! Öyle işte. Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.


Bir dik duruşun,
Kaç yenilgi kaç gözyaşı,
Kaç kalp ağrısı ettiğini bilemezsiniz!
Öyle işte. Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

Onurlu bir şekilde hayat süren insanlar, adaleti peşinde koşan ve adaletsizlik karşısında duran insanlar çok  zor günler geçirmişlerdir . Doğruluk karşısında korkmadan konuşabilmek,  insana yakışır bir tavırla dik durmak  özellikle de bu devirde hiç kolay değildir . Çünkü  böyle iyi insanlar hakkını , hakkı aramak için çok mücadele etmiştir .

Yeri gelmiştir gecelere kadar  ağlamış , yeri gelmiş kalp ağrıları çekmiş , kalbi sıkışmış fakat yine doğruluktan asla ayrılmamıştır . Çünkü dünyada en zor olan şey erdemli insan olmak ,  dürüst insan olmaktır . Bunu da herkes başaramaz . Bunu başaran ancak korkmadan , yılmadan cesaretle  adaletten yana olan insanlardır . Böyle insanların da değerini bilmek gerekir .  Haksızlıklar karşısında konuşmayan insanlara  yeri gelmiş  daha çok haksızlık yapılmış, hakkı yenmiş, ezilmiş fakat bu onurlu insanlar dik durmak uğruna  yine yolundan vazgeçmemiştir . Çünkü insanın  her zaman dik durması öyle kolay bir şey değildir fakat ömür boyu da kişinin vicdanını rahat ettiren bir duygudur .

Çünkü doğruluk için her zaman ayakta dimdik  durmuş ve çektiği acılara dayanmış ve bu acılar tükenmese bile yine de davasından vazgeçmemiştir.

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...